Blogs & stageverhalen

Blogs

Beschikbare blogs: 22

 • Gepersonaliseerd leren Dulon Online
  13 februari 2019

  Gepersonaliseerd leren

  De opleiding Maatschappelijke Zorg van het Dulon College maakt gebruik van Gepersonaliseerd leren. Dit wordt gedaan via Dulon online. Studenten krijgen een persoonlijk opleidingsplan waaruit zij hun opleiding plannen en digitaal zichtbaar maken.

  Lees meer
 • Lola Kuyper - Pedagogisch Medewerker – BOL – niveau 3 – leerjaar 2 – ROC A12 Veenendaal
  31 januari 2019

  Lola Kuyper: Van luiers tot overdracht aan ouders

  Lola werkt het liefst met kinderen. Ze koos daarom voor de mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker in Veenendaal en loopt op dit moment stage bij een kinderdagverblijf. “Ik heb heel bewust voor de opleiding Pedagogisch Medewerker gekozen. Werken met kinderen kan ik iedereen aanraden die het liefst praktisch bezig is en graag met mensen omgaat.”

  Lees meer
 • Paula_Blog_Van BOL naar BBL
  20 september 2018

  Paula zet de stap: van BOL naar BBL

  Hard werken wordt beloond. Een aantal jaar geleden is Paula gestart met de mbo-2 opleiding ‘Secretarieel medewerker’. Na hard werken heeft zij haar diploma behaald én is zij doorgestroomd naar de opleiding directiesecretaresse mbo-4. ‘’Door te blijven leren en te zeggen wat ik interessant vind, ben ik steeds verder gekomen in mijn studie en werk. Daar ben ik best trots op!’’ – aldus Paula Schutte, derdejaars student directiesecretaresse.

  Lees meer
 • thomas_cremers_topssporter_dulon_ede_kiezen
  8 februari 2018

  Thomas Cremers: Kiezen voor een vervolgopleiding

  Thomas Cremers is student bij de opleiding Sport & Bewegen. Deze opleiding van normaal vier jaar, wordt door Thomas in 2 ½ jaar gedaan. ‘Dat is onder andere een kwestie van goed plannen en overleggen,’ geeft Thomas aan: ‘Naast school ben ik druk bezig met sporten op topniveau en dan is het belangrijk om de afstemming tussen school en sport goed te regelen. Uiteindelijk ging het zo goed dat ik dus de opleiding sneller kon doorlopen en ik heb me de afgelopen tijd georiënteerd op een vervolgopleiding.’

  Lees meer
 • thomas_cremers_topssporter_dulon_ede
  6 november 2017

  Thomas Cremers: "Mijn droom is van sport mijn werk maken"

  Thomas Cremers (18 jaar), vierdejaarsstudent sport en bewegen van het Dulon College in Ede, won in de zomer de bronzen medaille op de wereldkampioenschappen Duathlon en werd daarna ook nog eens Nederlands kampioen Duathlon. Thomas, een topsporter die duidelijke keuzes maakt in zijn leven.

  Lees meer
 • genomineerde uitblinker 2017 Mandy Versluis
  15 augustus 2017

  Mandy Versluis: “Geen probleem houdt mij tegen, ik zoek altijd naar oplossingen”

  “Ik was heel verrast toen meneer Derksen aangaf dat hij en mijn andere docenten mij genomineerd hadden. Het is een hele nieuwe ervaring en ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen en wat er gaat gebeuren. Het hele traject als uitblinker zal mijzelf waarschijnlijk ook sterker maken. Ik vind het soms nogal moeilijk om in het middelpunt te staan of over mijzelf te vertellen. Maar ik verwacht door alle hulp, toch goed op het podium te kunnen staan tijdens de finale en mijzelf goed te kunnen presenteren.”

  Lees meer