Blogs & stageverhalen

Blogs

Beschikbare blogs: 37

 • Ervaringsverhaal Anne 1
  19 mei 2023

  Hele mooie opleiding als je wilt werken in de zorg

  Anne volgt de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg bij Dulon College. In deze blog vertelt ze over haar ervaringen, stages en plannen voor de toekomst.

  Lees meer
 • 10 mei 2023

  Verpleegkundige studenten aan de slag in Bosnië

  Studenten van onze opleiding Verpleegkundige zijn deze week voor een Out of Area project in Bosnië. In deze blog vertellen zij hun ervaring van de eerste dag. Stichting Out of Area zet zich in voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Door het organiseren van educatieve activiteiten en het opknappen van o.a. scholen, jeugdcentra, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en instellingen voor mensen met een beperking verbeteren zij de leefbaarheid in die gebieden.

  Lees meer
 • 3 april 2023

  Heel dankbaar werk en geweldig om te doen

  Tijdens de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg leer je (tijdelijk of permanent) doelgroepen te begeleiden die ondersteuning, begeleiding en/of zorg nodig hebben. Anna hielp in het verleden twee keer mee met de Vakantie Spelweek in Ede, dat is een week vol activiteiten voor jongeren met een verstandelijke beperking. Toen wist ze: dit wordt mijn opleiding!

  Lees meer
 • 8 maart 2023

  VeVa een mannenwereld? Écht niet!

  Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld! Bepaalde vakgebieden worden vaak gezien als een 'mannenwereld'. Een mooie dag om onze vrouwelijke studentes uit te lichten. Wij spraken met Kevineesha, studente van een van onze Veva-opleidingen.

  Lees meer
 • Student Nick Sport & Bewegen
  9 februari 2023

  Ik vind het mooi om sport over te brengen op mensen

  Sporten, sporten en nog eens sporten. Tijdens de opleiding coördinator sport, bewegen en gezondheid  leer je er alles over. Niet alleen over bewegen zelf, maar ook over activiteiten organiseren, voeding, een gezonde leefstijl stimuleren en andere mensen in beweging krijgen. Echt iets voor een sportfanaat als Nick!

  Lees meer
 • 12 december 2022

  “Ik wil heel graag hulpverlenen aan mensen. Dat moet mijn toekomstige beroep worden.''

  “Ik wil heel graag hulpverlenen aan mensen. En dan bedoel ik niet een hart onder de riem steken, maar wel iemand reanimeren, iemand helpen oversteken en veiligheid op straat bieden. Dat moet mijn toekomstige beroep worden.

  Lees meer