Blogs & stageverhalen

“Betrokkenheid en kleinschalig onderwijs”

17-07-2017

Leo Smid, docent Sport & Bewegen - Dulon College

“Dulon is een fijne school, waarbij we op allerlei fronten laten zien dat we betrokken zijn bij onze studenten. Je krijgt les in een kleinschalig onderwijsgebouw waar docenten de studenten bij naam kennen. We weten hoe het met onze studenten gaat en we zorgen voor betrokkenheid met ouders.

Leren in de praktijk

De praktijklessen vormen een groot deel van ons mbo-onderwijs. Dat betekent dat veel van onze studenten al in het eerste jaar een vak gaan leren in de praktijk. Daarom bezoeken we hen meerdere malen tijdens een stage en hebben we uitvoerig contact met stagebegeleiders. Ook onze examens gaan we steeds meer toetsen op de werkvloer. Zo bereiden we studenten het beste voor op het werkende leven.

Gezond & duurzaam

Met de komst van Dulon College, zijn er ook nieuwe voorzieningen in onze school ontstaan. Voor onze opleiding is dat een professionele topsporthal. We zitten hiermee in het hart van de Kenniscampus én direct bij de sportvelden. Dit is slechts één van de faciliteiten van onze vernieuwde school; want bij het Dulon College leiden we studenten op tot gezonde, duurzame medewerkers.”

===

Zelf sfeer proeven bij het Dulon College?

Natuurlijk kun je het beste zelf komen ervaren wat je van onze school vindt. Daarom organiseren we verspreid over het jaar, een flink aantal activiteiten om jou uitgebreid kennis te laten maken een passende mbo-opleiding. 

Dit zijn de meest populaire voorlichtingsactiviteiten:

- Open dagen en informatieavonden: Verspreid over het jaar organiseren we diverse momenten waarop toekomstige leerlingen en hun ouders welkom zijn in onze school. Tijdens deze dagen en avonden staan onze studenten en docenten klaar om bezoekers kennis te laten maken met de school en de opleidingen. Onze studenten spelen die dagen een hoofdrol. Zij zijn aanspreekpunt voor de bezoekers en kunnen als geen ander vertellen hoe zij de opleiding ervaren.

- Decanen en Mentoren op bezoek: De regionale Decanenkring komt al zo’n 20 jaar bij ons op bezoek om de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op te doen. Inmiddels hebben we deze activiteit ook geïntroduceerd bij de mentoren van de regionale VO- scholen. Zij hebben een nauwe band met de scholieren uit het derde en vierde jaar en weten daarom als beste welke opleiding goed past bij hun mentorleerlingen.

- Meeloopdagen: Bij Het Dulon College bieden we gastlessen aan. Heb je interesse? Meld je aan voor een Meeloopdag. Je loopt dan een dagdeel mee met één van onze studenten van jouw toekomstige opleiding.

- Voorlichting op scholen in de regio: Zowel docenten als studenten (onze ambassadeurs) komen naar de regionale scholen toe om daar voorlichting te geven.

De meeste scholieren combineren twee of meer van bovenstaande momenten om zich breed te kunnen oriënteren op een vervolgopleiding. Zo proeven zij onze sfeer bij een open huis of infoavond en thuis wordt dan op het gemak de website of opleidingengids nog eens bekeken voor de praktische informatie.

Meer informatie? Kijk op duloncollege.nl/????

Reactie toevoegen