Oud student in de praktijk Tjitte Smeenge Beveiliging

Aan het woord: oud-student Beveiliging Tjitte Smeenge

29-06-2017

"Tien jaar geleden rondde ik mijn opleiding tot Beveiliger af bij ROC A12. Het is een leuke opleiding met goede docenten die zelf veel ervaring hebben in de beveiliging. Ik koos voor deze opleiding omdat ik al een bijbaantje had als beveiliger, maar nog niet over de juiste papieren beschikte. Die kun je hier allemaal behalen, want de opleiding is aangesloten bij de SVPB.

Ziekenhuis

Na mijn opleiding heb ik bij verschillende particuliere beveiligingsbedrijven gewerkt. Nu ben ik alweer ruim een jaar in dienst bij het UMC in Utrecht. Het is een heel afwisselende baan omdat elke dag anders is. Zo werken we in een team van 35 collega’s op drie verschillende locaties en in roulerende diensten. Ik ontvang bezoekers en begeleid hen naar de juiste plek in het ziekenhuis. We letten op verdachte personen die binnen komen lopen en spreken hen aan.

 

Trots

Het meest interessant vind ik het omgaan met psychiatrische patiënten. Als iemand bijvoorbeeld niet wil gaan liggen voor zijn medicatie, dan proberen we hem toch al pratende te overtuigen, zonder fysiek in te grijpen. Als dat lukt, ben ik echt trots!"

 

Reactie toevoegen