Veiligheid & Sport Ede

Bij deze opleiding moet je van sport houden

04-08-2020

Tijdens de opleiding Sport & Bewegen sport je natuurlijk veel. Meestal ben je vier halve dagen in de week actief aan het sporten op school. Een goede conditie is nodig als je deze opleiding wilt gaan doen. Om te kijken of het wat voor je is, krijg je vooraf een praktijktest.

Van zwemmen tot anatomie

Je moet echt van sport houden en fanatiek zijn om deze opleiding te doen. Je bent er echt de hele dag mee bezig en ook tijdens de opleiding wordt gewerkt aan onze conditie. De sporten die je krijgt zijn heel afwisselend. Van vechtsport, dans en fitness tot squashen, mountainbiken en zwemmen. 

We geven zelf veel les en we leren meer over sport en spel. Tijdens deze opleiding krijg je ook veel theorie. Dat is bijvoorbeeld lesvoorbereiding, een jaarplan maken, maar ook anatomie en burgerschap. Les leren geven is een belangrijk onderdeel.

Sport leren kennen

Sporten vind ik heel leuk. Ik ben gek op skiën en tennissen. Graag zou ik mijn skidiploma behalen om les te kunnen geven. Dankzij deze opleiding leer ik nog meer sporten goed kennen. Zo vind ik volleybal heel leuk, maar ook basketbal en badminton. Dat komt omdat je dan de regels leert en je verder verdiept in een spel. In het eerste jaar loop je 200 uur een actieve stage. Ik heb dat gedaan bij de tennisvereniging.

Bij de politie

Met alle kennis die ik nu opdoe, bereid ik me goed voor op de Politieacademie. Daar komt sportiviteit en het omgaan met mensen en instructies geven me goed van pas. Bij deze opleiding moet je van sport houden

Meike Beers
Opleiding: Sport & Bewegen Niveau 3/4

Reactie toevoegen

Sport & Bewegen

Sport & Bewegen Ede

Sport & Bewegen

Nieuwsgierig wat de richting Sport & Bewegen inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder