Blogs & stageverhalen

Blogs

Beschikbare blogs: 5

 • Dit is de opleiding als wilt werken met mensen - Chevanna
  11 augustus 2020

  Dit is dé opleiding als je wilt werken met mensen

  Een gespecialiseerd pedagogisch medewerker werkt met kinderen en jongeren, bijvoorbeeld bij een kinderdagverblijf, BSO, basisschool of tieneropvang. Vaak in een coördinerende rol. Chevanna wist niet wat ze wilde studeren, maar wel dat ze met mensen wilde werken. Na de open dagen bezocht te hebben, maakte ze haar keuze voor deze opleiding. Nu zit ze in het tweede jaar van de opleiding.

  Lees meer
 • Veiligheid & Sport Ede
  4 augustus 2020

  Bij deze opleiding moet je van sport houden

  Tijdens de opleiding Sport & Bewegen sport je natuurlijk veel. Meestal ben je vier halve dagen in de week actief aan het sporten op school. Een goede conditie is nodig als je deze opleiding wilt gaan doen. Om te kijken of het wat voor je is, krijg je vooraf een praktijktest.

  Lees meer
 • 4 augustus 2020

  School en de praktijkervaring hebben mij echt verder gebracht

  Ik wil altijd al secretaresse worden. Als kind ging ik mee naar het kantoor van mijn vader en zag daar het werk van zijn assistente. Dat vond ik toen al zo leuk, en nu rond ik zelf bijna de opleiding office & management support specialist af. Mijn uiteindelijke doel is een goede Personal Assistant (PA) zijn. Dat gaat net iets verder. Je assisteert dan iemand in de hoogste functies en draagt ook zorg voor zijn of haar privé-afspraken.

  Lees meer
 • Commerciële dienstverlening Ede
  4 augustus 2020

  Een versneld traject dankzij goede prestaties

  Marnix koos voor de opleiding Manager Retail en behaalde meteen het eerste jaar goede cijfers en was altijd aanwezig. Hij zocht wat meer uitdaging en zijn studieloopbaanbegeleider adviseerde een versneld traject.

  Lees meer
 • Ilona Student Beveiliging
  31 maart 2020

  Ilona loopt stage in de gevangenis met als einddoel een baan bij de politie

  “Tijdens mijn opleiding Beveiliging kreeg ik de kans om 20 weken stage te lopen bij de gevangenis in Nieuwegein. Die kans liet ik niet voorbijgaan. Ik zag het als dé uitdaging om zelfverzekerd te worden en sterker in mijn schoenen te gaan staan.”

  Lees meer