Dit is de opleiding als wilt werken met mensen - Chevanna

Dit is dé opleiding als je wilt werken met mensen

11-08-2020

Een gespecialiseerd pedagogisch medewerker werkt met kinderen en jongeren, bijvoorbeeld bij een kinderdagverblijf, BSO, basisschool of tieneropvang. Vaak in een coördinerende rol. Chevanna wist niet wat ze wilde studeren, maar wel dat ze met mensen wilde werken. Na de open dagen bezocht te hebben, maakte ze haar keuze voor deze opleiding. Nu zit ze in het tweede jaar van de opleiding.

Interessante opdrachten en vakken

“Ik vond de sfeer bij de eerste kennismaking met de school meteen heel fijn. Omdat ik werken met mensen zo belangrijk vind, heb ik voor deze opleiding gekozen. Het wordt heel fijn opgebouwd. Het eerste jaar is vooral gericht op het jonge kind. Daarin draait het om de basis. Naast zaken als baby’s verschonen en huishoudkunde krijg je bijvoorbeeld het vak ontwikkelingspsychologie waarin je geleerd wordt hoe een kind zich ontwikkelt en door welke fases het kind heen gaat. Je krijgt ook het vak ‘wie ben ik’, waarbij je je na gaat hoe je eigen jeugd en ontwikkeling is verlopen.

Stage is heel leerzaam

“Ook is er veel aandacht voor praktijk. Het eerste jaar liep ik stage bij een kinderdagverblijf, nu bij een dagbehandelingscentrum voor kinderen met opvallend gedrag of een ontwikkelingsachterstand. Wat ik zo mooi vind aan het werken met deze doelgroep, is het bieden van ondersteuning die zij nodig hebben om te groeien en zich te ontwikkelen.’’

Straks door naar het hbo

In het tweede jaar, richt je je al meer op wat je wilt. Dit kan met keuzedelen. De keuzedelen die ik gekozen heb, zijn ‘expressief talent’ en ‘doorstroom naar het hbo’. Ik heb voor deze keuzedelen gekozen omdat je hierbij alle kanten voor je stage op kunt. Ook kun je met het keuzedeel ‘doorstroom hbo’ alvast kennismaken met het hbo op de CHE. Naar het hbo wil ik wel, ik denk social work, maar ik heb ook pedagogiek of toegepaste psychologie bezocht tijdens een open dag.

Chevanna Stavasius
Opleiding: Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4

Reactie toevoegen

Welzijn

Welzijn Ede

Welzijn

Nieuwsgierig wat Welzijn inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder