Commerciële dienstverlening Ede

Een versneld traject dankzij goede prestaties

04-08-2020

Marnix koos voor de opleiding Manager Retail en behaalde meteen het eerste jaar goede cijfers en was altijd aanwezig. Hij zocht wat meer uitdaging en zijn StudieLoopbaan-Begeleider adviseerde een versneld traject.

Verantwoordelijkheid

“Ik ging van periode 3 naar periode 7. Ik stapte van het eerste jaar over naar het tweede jaar. Ik kwam dus in een nieuwe klas, maar dat was ook wel weer leuk. Ik red het prima en heb alles op tijd af. Twee dagen in de week heb ik projectdagen en werk ik in groepen. Een deel van de week werken we in de Leertuin. Je mag dan zelf kiezen wat je wil gaan doen. Via een speciale schoolsite kies je een opdracht uit. Deze wordt ook gecontroleerd en afgevinkt als het voldoende is. Het is heel anders dan ik had verwacht. Je krijgt meer vrijheid dan op de middelbare school. Je leert plannen en hebt veel verantwoordelijkheid.

Doorleren op het hbo

Mijn stage uit het eerste jaar heb ik overgeslagen, dus ga ik aan het eind van de opleiding pas op stage. Ik heb nog geen concrete ervaring en weet ook nog niet wat ik wil gaan doen. Misschien ga ik een bedrijf opstarten of word ik winkelmanager. Na de opleiding wil ik nog graag doorleren op het hbo, waarschijnlijk Commerciële Economie.”

Marnix Egter van Wissekerke
Opleiding: Manager Retail - niveau 4 versneld

Reactie toevoegen

Handel

Handel Ede

Handel

Nieuwsgierig wat de richting Handel inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder