Blogs & stageverhalen

Het doel van de opleiding is een winkel draaiend kunnen houden. Dat zie ik vol vertrouwen tegemoet en is mijn uiteindelijke doel. 

07-12-2022

De BBL-opleiding Manager Retail ben ik gaan volgen, omdat ik werk bij de lokale supermarkt en de ambitie heb om deze winkel over te nemen. Vier jaar geleden ben ik daar begonnen voor een dag in de week. Ik wilde graag doorgroeien en dát gebeurde in Corona-tijd. Toen kon ik fulltime aan de slag en heb ik daar mijn draai helemaal gevonden. De huidige eigenaren zitten er al 25 jaar in en ik neem het stapje voor stapje van hen over.

Een paar jaar geleden wilde ik nog Bos & Natuurbeheer gaan studeren, maar dit werk vind ik veel leuker om te doen. Omdat ik hier mijn toekomst zie, koos ik voor een managers-opleiding. Ik twijfelde tussen een hbo-opleiding of de opleiding van de supermarktketen zelf in Waalwijk. Maar deze opleiding staat goed aangeschreven en is voor mij in de buurt. Natuurlijk had ik het geluk dat ik al werk had voor de praktijkdagen van de opleiding. 

Op school krijg ik vooral de theorie die ik kan toepassen op de werkvloer. Het eerste jaar leerden we over goederen en logistiek, verkooptrucs en marketing. Maar nu in het tweede jaar wordt het nog interessanter. Zo leren we meer over schaprendement, voorraadbeheer en winkelformules. Het is ook nuttig om te horen hoe de andere studenten hier mee omgaan. Zij werken in bijvoorbeeld schoenenwinkels, sportzaken of grote supermarkten en hebben hele andere ervaringen dan ik in de buurtsuper heb.

Deze opleiding is heel commercieel en financieel, dus een beetje kunnen rekenen is wel handig om verder te komen. Het financiële stuk van ondernemen kun je volgens mij wel leren, maar qua karakter moet je wel een beetje kunnen praten, sociaal en vriendelijk zijn en doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen hebben. 

Het doel van de opleiding is een winkel draaiend kunnen houden. Dat zie ik vol vertrouwen tegemoet en is mijn uiteindelijke doel. 

Dinand van de Krol 
Student Manager Retail – BBL – niveau 4 – leerjaar 2 

Reactie toevoegen