ROC A12 Uitblinker Methap en Jannemieke

Krenten uit de pap

31-05-2016

Stel je voor: een zaal met professioneel licht en opzwepend geluid – verzorgd door onze PET-studenten – en enthousiasmerende confettispuiters. Een presentator die met de soepelheid en enthousiasme van Matthijs van Nieuwkerk de middag aan elkaar praat (bedankt Rien ter Veen!).

Gespannen fanclubs bestaande uit ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen,  docenten, studenten en vertegenwoordigers van stagebedrijven (jawel, het Ministerie van OC&W en Instituut Beeld & Geluid waren er ook bij). En last but not least een heuse vakjury bestaande uit de ROCA12-uitblinker van vorig jaar: Nick de Roo, Stefan van der Meeren (ondernemer van het jaar Ede) en ikzelf als voorzitter…. Wat een feest om bij te zijn!

ROC A12 Uitblinkersfinale

De finale begon met een korte presentatie van elke uitblinker door een docent, medestudent of stagebegeleider. Een filmpje uit Londen, inspirerende verhalen, indrukwekkende prestaties, stralende kandidaten, dat zien was alleen al de moeite waard. Na de presentaties werden de kandidaten bevraagd door de jury en de antwoorden gaven ze met verve Op mijn vraag over wat zou je willen verbeteren in het mbo kwamen mooie antwoorden: ze vinden dat er wel wat meer structuur mag komen en dat de docenten wat strenger mogen zijn. Nou ja, daar kan ik natuurlijk wel wat mee!

 

Mehtap!

And the winner is….Mehtap Öcek! Maar dat hadden jullie natuurlijk al op onze online kanalen gelezen. Besluiten wie dé ROC A12-uitblinker voor 2016 zou worden was een lang en ingewikkeld proces. Hoe te kiezen uit zes vrijwel gelijkwaardige kanjers? Maar haar indrukwekkende presentatie, vrolijkheid, uitstraling en inzet voor KiKa heeft de jury omvergeblazen. De andere kandidaten waren even indrukwekkend, maar het feit dat Mehtap zoveel tegenslag heeft moeten overwinnen, gaf haar net dat ene streepje voor. Hou de lokale kranten in de gaten, we zullen nog veel over haar lezen.

Beduusd ontving Mehtap de staande ovatie, confetti, bloemen, cadeaus en felicitaties van trotse ouders en stagebegeleiders. En toen was er voor iedereen champagne met taart!

 

Trots

De middag vulde mij met trots: het is niet alle dagen dat ik zo met studenten in aanraking kom, in tegenstelling tot onze docenten waar ik soms best een beetje jaloers op ben. Deel zijn van een bruisend feest als de uitblinkersverkiezing is voor mij één van de krenten uit de pap. Ik nodig jullie van harte uit om er een volgende keer ook bij te zijn!

 

Reactie toevoegen