thomas_cremers_topssporter_dulon_ede_kiezen

Thomas Cremers: Kiezen voor een vervolgopleiding

08-02-2018

Thomas Cremers is student bij de opleiding Sport & Bewegen. Deze opleiding van normaal vier jaar, wordt door Thomas in 2 ½ jaar gedaan. ‘Dat is onder andere een kwestie van goed plannen en overleggen,’ geeft Thomas aan: ‘Naast school ben ik druk bezig met sporten op topniveau en dan is het belangrijk om de afstemming tussen school en sport goed te regelen. Uiteindelijk ging het zo goed dat ik dus de opleiding sneller kon doorlopen en ik heb me de afgelopen tijd georiënteerd op een vervolgopleiding.’

Oriënteren op een vervolgopleiding

Thomas heeft interesse in voeding en diëtiek, sportkunde en psychologie en bezocht open dagen van deze hbo-opleidingen en bekeek de websites. Ook waren er gesprekken met zijn SLB-er en met zijn ouders om te beslissen welke studie het best bij hem past. ‘Vooral de gesprekken met mijn ouders hebben invloed gehad op mijn keuze. Zij kennen me toch het best. Ik heb me uiteindelijk ingeschreven voor de hbo-opleiding toegepaste psychologie op de HAN. Deze opleiding past toch het best bij me. Bij toegepaste psychologie gaat het om gedrag waarin leefstijl ook een belangrijke rol speelt. Met dat laatste onderwerp was ik tijdens mijn laatste stage voor mijn mbo opleiding Sport & Bewegen bezig. En wie weet kan ik later in deze hbo-studie of tijdens stages ook het onderdeel sport eraan vastkoppelen. Dat zou wel een mooi vervolg zijn op mijn huidige opleiding.’ 
Bij het bepalen van een studiekeuze speelt ook de toekomst een rol. Thomas merkt hierover op: ‘Ik heb eerlijk gezegd niet gekeken naar baankansen of naar salarisperspectieven. Ik heb meer gekozen op basis van interesse en de mogelijkheid om sport en de rest te kunnen combineren. Daar word ik blij van en later zie ik wel weer verder.’

Sporten blijft belangrijk

In september 2018 start hij met de nieuwe opleiding en mogelijk is hij in april al klaar met zijn mbo-opleiding. Thomas: ‘Ik heb bijna al mijn opdrachten en plannen afgerond. Ik krijg tijd voor een bijbaantje en mijn focus ligt nu op sport. Op mijn planning staan de Nederlandse kampioenschappen triatlon en duathlon maar ook zeker de WK en EK duathlon. Ik houd jullie op de hoogte van mijn plannen.’

Reactie toevoegen