Blogs & stageverhalen

Blogs

Beschikbare blogs: 31

 • 7 december 2022

  Het doel van de opleiding is een winkel draaiend kunnen houden. Dat zie ik vol vertrouwen tegemoet en is mijn uiteindelijke doel. 

  De BBL-opleiding Manager Retail ben ik gaan volgen, omdat ik werk bij de lokale supermarkt en de ambitie heb om deze winkel over te nemen. Vier jaar geleden ben ik daar begonnen voor een dag in de week. Ik wilde graag doorgroeien en dát gebeurde in Corona-tijd. Toen kon ik fulltime aan de slag en heb ik daar mijn draai helemaal gevonden. De huidige eigenaren zitten er al 25 jaar in en ik neem het stapje voor stapje van hen over. 

  Lees meer
 • 14 september 2022

  Het is een leuke en leerzame opleiding waarbij docenten echt moeite en energie in je stoppen!

  Sarah zit in het tweede jaar van de opleiding Sport & Bewegen. Na haar vmbo-diploma heeft ze gekozen voor een opleiding in de zorg. Maar al snel kwam ze erachter dat dit niet helemaal haar ding was. Samen met haar moeder is ze naar een geschikte opleiding gaan zoeken en zo kwam ze terecht bij Sport & Bewegen.

  Lees meer
 • 20 juni 2022

  Levensverhaal Teklit - Wereldvluchtelingendag

  Teklit, student ICT aan het Dulon College, deelt ter gelegenheid van wereldvluchtelingendag zijn verhaal, want een nieuw leven opbouwen is niet vanzelfsprekend.

  Lees meer
 • Dit is de opleiding als wilt werken met mensen - Chevanna
  11 augustus 2020

  Dit is dé opleiding als je wilt werken met mensen

  Een gespecialiseerd pedagogisch medewerker werkt met kinderen en jongeren, bijvoorbeeld bij een kinderdagverblijf, BSO, basisschool of tieneropvang. Vaak in een coördinerende rol. Chevanna wist niet wat ze wilde studeren, maar wel dat ze met mensen wilde werken. Na de open dagen bezocht te hebben, maakte ze haar keuze voor deze opleiding. Nu zit ze in het tweede jaar van de opleiding.

  Lees meer
 • Veiligheid & Sport Ede
  4 augustus 2020

  Bij deze opleiding moet je van sport houden

  Tijdens de opleiding Sport & Bewegen sport je natuurlijk veel. Meestal ben je vier halve dagen in de week actief aan het sporten op school. Een goede conditie is nodig als je deze opleiding wilt gaan doen. Om te kijken of het wat voor je is, krijg je vooraf een praktijktest.

  Lees meer
 • 4 augustus 2020

  School en de praktijkervaring hebben mij echt verder gebracht

  Ik wil altijd al secretaresse worden. Als kind ging ik mee naar het kantoor van mijn vader en zag daar het werk van zijn assistente. Dat vond ik toen al zo leuk, en nu rond ik zelf bijna de opleiding office & management support specialist af. Mijn uiteindelijke doel is een goede Personal Assistant (PA) zijn. Dat gaat net iets verder. Je assisteert dan iemand in de hoogste functies en draagt ook zorg voor zijn of haar privé-afspraken.

  Lees meer