Blogs & stageverhalen

Blogs

Beschikbare blogs: 39

 • Ervaringsverhaal student Andre vavo
  15 juni 2023

  Op het vavo krijgt iedereen een kans

  Vavo staat voor Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs. Bij vavo kun je een mavo-/vmbo-, havo- of vwo-diploma behalen om door te stromen naar het mbo, hbo of wo. André begon op het vavo om een mavo-diploma te halen, maar inmiddels gaat hij voor een vwo-diploma.

  Lees meer
 • Blog Maartje Dulon College
  22 mei 2023

  Heel fijn om als volwassene te werken en leren op het Dulon College

  Maartje besloot na 20 jaar werken in de commercie, dat het tijd was voor wat anders. Ze volgt nu de opleiding Verpleegkundige op Dulon College. In deze blog vertelt Maartje over haar ervaring van de opleiding. Want wat is nu écht het leukste aan de opleiding en waarom zou je voor deze opleiding moeten kiezen?

  Lees meer
 • Ervaringsverhaal Anne 1
  19 mei 2023

  Hele mooie opleiding als je wilt werken in de zorg

  Anne volgt de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg bij Dulon College. In deze blog vertelt ze over haar ervaringen, stages en plannen voor de toekomst.

  Lees meer
 • 10 mei 2023

  Verpleegkundige studenten aan de slag in Bosnië

  Studenten van onze opleiding Verpleegkundige zijn deze week voor een Out of Area project in Bosnië. In deze blog vertellen zij hun ervaring van de eerste dag. Stichting Out of Area zet zich in voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Door het organiseren van educatieve activiteiten en het opknappen van o.a. scholen, jeugdcentra, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en instellingen voor mensen met een beperking verbeteren zij de leefbaarheid in die gebieden.

  Lees meer
 • 3 april 2023

  Heel dankbaar werk en geweldig om te doen

  Tijdens de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg leer je (tijdelijk of permanent) doelgroepen te begeleiden die ondersteuning, begeleiding en/of zorg nodig hebben. Anna hielp in het verleden twee keer mee met de Vakantie Spelweek in Ede, dat is een week vol activiteiten voor jongeren met een verstandelijke beperking. Toen wist ze: dit wordt mijn opleiding!

  Lees meer
 • 8 maart 2023

  VeVa een mannenwereld? Écht niet!

  Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld! Bepaalde vakgebieden worden vaak gezien als een 'mannenwereld'. Een mooie dag om onze vrouwelijke studentes uit te lichten. Wij spraken met Kevineesha, studente van een van onze Veva-opleidingen.

  Lees meer