Duurzame huisvesting

We bouwen aan een duurzaam gebouw dat bijdraagt aan een beter klimaat en milieu. Het gebouw heeft een divers ruimteaanbod, is energiezuinig, minimaliseert afval, is flexibel en multifunctioneel inzetbaar. 

Duurzaamheid

  • De constructie van het oude gebouw wordt opnieuw gebruikt als basis voor het nieuwe gebouw. Zo wordt efficient gebruik gemaakt van de bestaande constructie en op een duurzamere manier gebouwd. Deze bouwmethode bespaart grondstoffen en logistieke bewegingen. 
  • Het nieuwe gebouw wordt een energieneutraal gebouw. Dat betekent dat alle energie die verbruikt wordt in het gebouw, ook wordt opgewekt door de energiewinnende faciliteiten van het gebouw. Zo komt het gehele dak vol te liggen met zonnepanelen.
  • Verlichting van het gebouw zal volledig bestaan uit ledlampen waarbij de gehele lichtvoorziening automatisch geregeld door daglichtsensoren en bewegingssensoren om energieverspilling tegen te gaan.
  • Een school die aan het label 'frisse scholen' voldoet is een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenklimaat. Hierbij is aandacht voor de thema’s: energie, luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid. Het nieuwe gebouw zal een frisse school klasse B worden.

 

Buitenterrein

  • Het buitenterrein wordt een terrein waarin de aanleg van groen centraal staat rondom de nodige parkeerfaciliteiten
  • In het buitenterrein wordt een zogenaamde groene waterbuffer en infiltratiezone aangelegd in de vorm van een groene wadi om hemelwater af te voeren.