Innovatief leren met LARS -  ’s Heeren Loo, CHE en Dulon College

LARS – praktijkgestuurd leren, de leerroute die bij jou past

Voor zorg- en welzijn studenten is er LARS, de praktijkgerichte leerroute.

Dulon College: LARS

Leer met LARS het vak zorg & welzijn in de praktijk

Voor zorg- en welzijnstudenten is er LARS, de praktijkgerichte leerroute. Je volgt geen lessen op school, maar je leert en loopt stage bij 's Heeren Loo in de gehandicaptenzorg of bij het Maanderzand in de ouderenzorg. Je gaat direct met de cliënten en bewoners aan de slag. Deze praktijkervaring vormt de basis van het leren.

Samen leren en werken

Bij LARS werken studenten van verschillende niveaus en opleidingen samen. Er is een nauwe samenwerking tussen de beroepspraktijk en het onderwijs. Je brengt de praktijk mee naar het klaslokaal waar de theorie gekoppeld wordt en je neemt wat je leert meteen weer terug naar de praktijk. Weet je nog niet zeker welke opleiding binnen Zorg en Welzijn het beste bij jou past? Omdat bij deze leerroute de praktijk centraal staat, kun je makkelijk switchen van opleiding en/of niveau. Je blijft dan alsnog in dezelfde klas zitten.

Voor wie is LARS geschikt

Ben je leergierig, wil je graag je eigen theorieroute bepalen door wat je leert in de praktijk en
durf je vragen te stellen dan kan LARS jouw ideale route zijn. LARS is mogelijk voor studenten van de volgende opleidingen:

Waarom kiezen voor LARS?

  • Direct leren en werken in de praktijk
  • Volwaardig meedraaien in een professioneel team
  • De praktijk vormt de basis voor jouw leerroute
  • Directe begeleiding in de praktijk door jouw docent en werkbegeleider
  • Vormgeven van je eigen leerroute, met een mogelijkheid tot versnellen
  • Een mbo opleiding met rechtsgeldig diploma en goede kans op een baan

Over 's Heeren Loo en het Maanderzand

's Heeren Loo helpt mensen met diverse zorg- en begeleidingsvragen hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland. Dat doen ze samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Meer informatie: www.sheerenloo.nl

Het Maanderzand is een zorgorganisatie die inwoners van Ede de mogelijkheid biedt om in belangrijke leef- en zorgbehoeften te voldoen, met name voor ouderen. Meer informatie: www.maanderzand.nl

Aanmelden

Kies op www.duloncollege.nl voor één van de bovengenoemde opleidingen. Selecteer daar de 'BOL opleiding'. Bij het aanmeldformulier kies je voor de keuzemogelijkheid 'ja' bij: Ik kies voor de Praktijkgerichte leerroute LARS. Na een volledige aanmelding, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Daarin wordt bekeken of LARS iets voor jou is.

Praktijk gestuurd leren staat centraal binnen het LARS-project

‘Studenten leren bij LARS samen met cliënten, medestudenten, begeleiders en docenten’, zeggen Rachèl Davies en Sharon Pastoors van het Dulon College.

Lees verder

Aanmeldprocedure

aanmelden

Aanmeldprocedure

Weet je al wat je wil doen? Meld je aan! Daarvoor moet je wel een aantal stappen doorlopen.

Lees verder

Studiekosten

Studiekosten

Studiekosten

De kosten van een mbo-opleiding zijn voor een bol-opleiding of bbl-opleiding verschillend.

Lees verder