opleiding verzorgende IG bbl ede

Leerwerktraject ‘VIG in de regio Foodvalley’

80 procent van de ziekenhuizen, thuiszorg- en geestelijke gezondheidszorginstellingen krijgen vacatures niet gevuld, zo maakte het UWV bekend. Om hier wat aan te doen hebben Dulon College, Werkgeversvereniging voor Zorg en Welzijn, UPGRADE, WerkgeversServicepunt regio Foodvalley en zorgorganisaties hun krachten gebundeld. 

Samen bieden zij het verkorte leerwerktraject ‘VIG in de regio Foodvalley’ aan voor Verzorgende IG. Dat deze partijen dit samen doen, is uniek. De BBL-opleiding wordt verzorgd door het Dulon College in Ede. Leerwerkplekken worden onder andere gefaciliteerd door SIZA, Bartimeus, Buurtzorg, Het Maanderzand, Het Schild, Icare, Vilente & Zorggroep Charim

Hoe ziet het opleidingstraject eruit? 

Het opleidingstraject duurt anderhalf jaar en is maatwerk. De eerste 12 weken gaat hij of zij 2 dagen naar school. Het opleidingstraject leidt op tot een officieel erkend mbo 3-diploma Verzorgende IG. Onderdelen binnen het traject:

  • Nederlands/rekenen/Loopbaan & Burgerschap
  • Kerntaak 1 & Kerntaak 2
  • 2 keuzedelen (1 is vastgesteld Zorg & Zorgtechnologie en ander is studentkeuze)
  • Verdeeld over 57 wekelijkse lesdagen van 8.30-16.30 uur aangevuld met nog extra lesdagen
  • Studenten krijgen extra Studie Loopbaan begeleiding &  Beroepspraktijkbegeleiding vanuit Dulon College
  • Elektronische leeromgeving
  • Speciale ontwikkeling van dit traject door Dulon College
  • Goede begeleiding van de werkgevers

Interesse? Meld je aan! 

Heb je interesse om aan dit unieke opleidingstraject deel te nemen en wil je graag aan de slag in de Zorg als Verzorgende IG? Meld je aan! Ervaring in de zorg is niet nodig, maar je moet wel in bezit zijn van een mbo niveau 3 diploma. Interesse of vragen? Stuur een e-mail naar Diane van Moerkerk, d.vanmoerkerk@upgrade.nu   

Andere BBL-opleidingen

Nieuwsgierig naar BBL-opleidingen in de zorg? Bekijk het volledige aanbod voor Dulon College.
 

Diane van Moerkerk - Zij-instromers met afstand tot de arbeidsmarkt

Hoe VIG in de regio Foodvalley begon

Het begon allemaal met een gezamenlijke droom van Sandra Muris van het Werkgeverspunt en Diane van Moerkerk van ROC A12.

Lees verder