Ontdek Entree

Entree

Dulon College

We willen je graag helpen bij het vinden van een opleiding die bij je past. Ben jij derde- of vierdejaars vmbo- of havoleerling en ben jij je aan het oriënteren op een mbo-opleiding? Houd dan een plekje vrij in je agenda voor onze open dag!

Heb je nog geen diploma, maar wil je graag aan het werk én een mbo-opleiding doen? Dan is een entreeopleiding (niveau 1) iets voor jou. Met entree leer je om te werken bij een bedrijf in bijvoorbeeld de handel, techniek of zorg. Dat is leren in de praktijk. Op het werk heb je een vaste begeleider en werk je in een team.

(Online) afspraak

Benieuwd of entree iets voor je is? Of heb je vragen? Maak dan een afspraak door een mail te sturen naar entree@duloncollege.nl.

Leren door te doen

Je leert vanuit de praktijk, maar krijgt daarnaast ook theorie. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Hierin word je intensief begeleid door jouw begeleider. Bij deze opleiding gaat het vooral om de voorbereiding op werk. Je wordt opgeleid voor een functie, waarbij je eenvoudige werkzaamheden onder leiding van een vakman uitvoert. De opleiding duurt 1 jaar en is een niveau 1 opleiding. 

Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen

 • Assistent Verkoop & Retail
 • Assistent Installatie & Constructietechniek
 • Assistent Dienstverlening & Zorg
 • Assistent Bouwen, Wonen & Onderhoud
 • Assisten Horeca, Voeding of Voedingindustrie
 • Assistent Logistiek

Bekijk de entreeopleidingen

Daar werk je

Als assistent werk je bij allerlei bedrijven en instellingen, in de sectoren Handel, Techniek of Zorg. Je werkt onder toezicht of begeleiding van een collega. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de snelheid van je eigen werk. Ook leer je rekening te houden met de regels van het bedrijf. Afhankelijk van de opdracht voer je deze alleen of in een klein team uit. Goed samenwerken is dan heel belangrijk.

Dit heb je nodig

Je kunt deze opleiding volgen als je geen diploma hebt en op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar bent geworden. Je hebt geen vooropleiding nodig. De opleiding duurt 1 jaar. 

Toelatingseisen BOL/BBL
niveau 1 / entreeopleiding

 • Geen diploma, enkele jaren voortgezet onderwijs
 • Praktijkonderwijs
 • Minimaal 16 jaar
 • Positief instroomadvies van de toeleverende school
 • Verplichte intake activiteiten: AMN-talentscan
 • Bij een BBL-opleiding is een werkgever, erkend leerbedrijf, verplicht
 • Natuurlijk wordt ook verwacht dat je gemotiveerd bent om naar school en op stage te gaan.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (Numerus fixus)

Voor al deze opleidingen in Ede geldt dat er in 2021-2022 een beperkt aantal opleidingsplaatsen is. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en het beroepsbeeld.

Bezoek onze school online!

Nieuwsgierig hoe het Dulon College er van binnen uitziet? Neem alvast een kijkje via dit filmpje of klik hier voor een digitale rondleiding. We hebben onze deuren online voor jou geopend, zodat jij onze school vanuit jouw luie stoel thuis kan bekijken en alles te weten kan komen over onze opleidingen! Wil je hierna nog meer informatie over onze school? Bekijk dan ons YouTube-kanaal voor meer video’s.

Aanmelden

Heb jij de keuze voor jouw vervolgopleiding gemaakt en wil jij je aanmelden? Lees hier dan alles over de aanmeldprocedure.

Lastig om te kiezen?

Vind je het nog lastig om de juiste studiekeuze te maken? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Heb je een vraag? 

Op deze pagina vind je een aantal hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan. En kom je er niet uit, dan kun je altijd mailen naar steljevraag@duloncollege.nl 

Maak een (online) afspraak

Twijfel je nog of Entree iets voor jou is of heb je vragen? Maak dan een (online) afspraak door te mailen naar entree@duloncollege.nl.

Mail direct
Entree

Benieuwd naar onze entreeopleidingen?

Bekijk ze hier
Dulon College - Reehorsterweg 80

Onze entreeopleidingen worden gegeven op Reehorsterweg 80 in Ede

Neem contact met ons op