Ontdek Entree

Entree

Dulon College

Heb je nog geen diploma, maar wil je graag aan het werk én een mbo-opleiding doen? Dan is een Entree-opleiding (niveau 1) iets voor jou. Met Entree leer je om te werken bij een bedrijf in bijvoorbeeld de handel, techniek of zorg. Dat is leren in de praktijk. Op het werk heb je een vaste begeleider en werk je in een team.

(Online) afspraak & presentaties

Benieuwd of Entree iets voor je is? Of heb je vragen? Bekijk dan onze online presentaties of maak een afspraak door een mailtje te sturen naar Mireille de Leeuw, m.deleeuw@duloncollege.nl. Zij neemt dan de tijd voor je om al jouw vragen te beantwoorden. 

Online presentatie Entree | Dulon College

Leren door te doen

Je leert vanuit de praktijk en krijgt weinig theorie. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Hierin word je intensief begeleid door jouw begeleider. Bij deze opleiding gaat het vooral om de voorbereiding op werk. Je wordt opgeleid voor een functie, waarbij je eenvoudige werkzaamheden onder leiding van een vakman uitvoert. De opleiding duurt 1 jaar en is een niveau 1 opleiding. 

Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen

 • Assistent Verkoop & Retail
 • Assistent Installatie & Constructietechniek
 • Assistent Dienstverlening & Zorg
 • Assistent Bouwen, Wonen & Onderhoud
 • Assisten Horeca, Voeding of Voedingindustrie
 • Assistent Logistiek

Bekijk de Entree-opleidingen

Daar werk je

Als assistent werk je bij allerlei bedrijven en instellingen, in de sectoren Handel, Techniek of Zorg. Je werkt onder toezicht of begeleiding van een collega. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de snelheid van je eigen werk. Ook leer je rekening te houden met de regels van het bedrijf. Afhankelijk van de opdracht voer je deze alleen of in een klein team uit. Goed samenwerken is dan heel belangrijk.

Dit heb je nodig

Je kunt deze opleiding volgen als je geen diploma hebt en op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar bent geworden. Je hebt geen vooropleiding nodig. De opleiding duurt 1 jaar. 

Toelatingseisen BOL/BBL
niveau 1 / Entreeopleiding

 • Geen diploma, enkele jaren voortgezet onderwijs
 • Praktijkonderwijs
 • Minimaal 16 jaar
 • Positief instroomadvies van de toeleverende school
 • Verplichte intake activiteiten: AMN-talentscan
 • Bij een BBL-opleiding is een werkgever, erkend leerbedrijf, verplicht
 • Natuurlijk wordt ook verwacht dat je gemotiveerd bent om naar school en op stage te gaan.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (Numerus fixus)

Voor al deze opleidingen in Ede geldt dat er in 2019-2020 een beperkt aantal opleidingsplaatsen is. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en het beroepsbeeld.

Aanmelden

Heb jij de keuze voor jouw vervolgopleiding gemaakt en wil jij je aanmelden? Lees hier dan alles over de aanmeldprocedure.

Binnen kijken bij onze scholen

Nieuwsgierig hoe het Dulon College er van binnen uit ziet? Neem alvast een virtueel kijkje! Of bekijk ons YouTube-kanaal voor meer video’s. 

Studiekeuze

Vind je het nog lastig om de juiste studiekeuze te maken? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Heb je een vraag? 

Op deze pagina vind je een aantal hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan. En kom je er niet uit, dan kun je altijd mailen naar steljevraag@duloncollege.nl 
 

Maak een (online) afspraak

Twijfel je nog of Entree iets is voor je of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar Mireille de Leeuw, m.deleeuw@ duloncollege.nl om een (online) afspraak met haar in te plannen.

Mail direct
Entree

Benieuwd naar onze entreeopleidingen?

Bekijk ze hier

Entree+

Een mbo niveau-1 opleiding voor anderstaligen.

Lees meer
Dulon College - Reehorsterweg 80

Onze entreeopleidingen worden gegeven op Reehorsterweg 80 in Ede

Neem contact met ons op