gouden_schaal_dulon_college_ ede_gezonde_school

Dulon College heeft een gouden Schoolkantine Schaal!

19-02-2018

Dulon College heeft in samenwerking met Cormet Enjoy The Good Life, een gouden Schoolkantine Schaal van het jaar 2018 verdiend. “Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht”. De uitreiking van de schaal is gedaan door het Voedingscentrum. 

Het Dulon College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. De verantwoorde broodjes, groente en fruit zijn zo uitgestald dat zij meteen in het oog vallen voor de studenten. Er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt & waterkannen in de counter. De studenten zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. 

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen wij dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. 

Visie Dulon College

Goed onderwijs bestaat uit lessen, begeleiding maar ook faciliteiten zoals een prettige school en adequaat rooster. Om de gewenste kwaliteit te bereiken is teamwerk essentieel. Het teamwerk is tevens tot stand gekomen met onze cateraar Cormet Enjoy The Good Life.  Tot slot zijn wij trots op de samenwerking wat ons gebracht heeft naar de Gouden Schoolkantine Schaal voor het Dulon College. 

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine