Skills the finals beveiliging en HTV

Eerste plaats voor Handhavers Renee Kuipers en Stijn Berendsen

11-03-2019

De beste studenten Orde en Veiligheid van Nederland hebben woensdag tot en met vrijdag op het Nova College in Haarlem gestreden voor de landelijke titel als onderdeel van Skills The Finals. De kandidaten moesten diverse praktijkopdrachten doen, die streng werden beoordeeld.

Omdat handhavers meestal in duo’s opereren, gingen de prijzen voor de beste handhavers naar duo’s. De winnaars waren onze toppers Renee Kuipers en Stijn Berendsen van ROC A12. Van harte gefeliciteerd! Tweede werden Maybell Spijker en Joelle Westbroek van Zadkine.Op de derde plaats eindigden Lucy Barten en Yazen Al-Shamy van het Nova College.

Als beste beveiliger kwam Niels Bakkum van ROC Twente uit de bus. Hij werd gevolgd door Irfaan Rameswar van het Nova College. Op de derde plaats eindigde Oktay Yumerov van MBO Rijnland. Onze top beveiliger Merein van de Lustgraaf viel net buiten de prijzen.

Voorrondes

De kandidaten waren geselecteerd tijdens voorrondes op hun eigen school. Deelnemende scholen waren het Nova College in Haarlem, waar de strijd plaatsvond, Albeda, Alfa-college, Aventus, Deltion College, Koning Willem I College, MBO Amersfoort, MBO Rijnland, ROC A12, ROC Da Vinci College, ROC Friese Poort, ROC Top, ROC van Amsterdam, ROC van Twente en Zadkine. Deze stuurden twaalf aspirant-beveiligers en tien teams van twee aspirant handhavers naar Haarlem. Daaruit werden donderdag 24 finalisten geselecteerd.

Casussen

Tijdens de wedstrijd werden verschillende casussen nagespeeld. Iemand die probeerde in te breken moest worden aangesproken en aangehouden. Er werd een jerrycan met een gevaarlijke stof aangetroffen. Een lastige persoon moest worden gevisiteerd. De vondst van een portemonnee moest worden afgewikkeld en buiten moesten handhavers een foutparkeerder bekeuren, terwijl een derde zich ermee ging bemoeien omdat hij de diefstal van zijn fiets veel erger vond dan de verkeerd geparkeerde auto en hij het een schande vond dat de automobilist daarvoor bekeurd werd. Verder moest een lastige straatmuzikant worden bekeurd en verwijderd.

bron: beveiligingnieuws.nl