zorg_en_welzijn_studenten_dulon_college_starten_met_innovatief_leren_ede

Eerste zorg en welzijn studenten Dulon College starten op de Hartenberg met innovatief leren

12-02-2018

Eerstejaarsstudenten van de opleiding Verpleging/Verzorging en Maatschappelijke Zorg verruilen het Dulon College tijdelijk voor De Hartenberg, onderdeel van ’s Heeren Loo. Hier volgen zij zowel de theorie- als de praktijklessen, waarbij de dagelijkse praktijk leidend is voor de inhoud van de theorielessen. Een nieuwe, innovatieve manier van leren opgezet vanuit LARS, het samenwerkingsverband tussen ’s Heeren Loo, Dulon College en CHE.

Met een feestelijk startmoment zijn de studenten op maandag 5 februari verwelkomd op de Hartenberg. Zij zullen hier de komende twintig weken stage lopen en onderwijs volgen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de lessen nog meer praktijk gestuurd zijn en de opgedane kennis uit de theorielessen direct meegenomen kan worden in de praktijk. Deze nieuwe opzet vraagt veel inzet en flexibiliteit van docenten, werkbegeleiders en studenten. Het doel is om deze vorm van leren als volledig opleidingstraject verder te ontwikkelen. Door als zorginstelling en onderwijsinstellingen de handen ineen te slaan kunnen we toekomstige medewerkers goed voorbereiden op het leveren van kwalitatieve zorg.

LARS heeft de droom om een echte lerende gemeenschap te vormen, waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kwetsbare leerlingen, studenten van alle niveaus en verschillende opleidingen, zorgprofessionals en docenten worden uitgedaagd op hun eigen niveau en manier te leren en werkervaring op te doen.