nk_mbo_zaalvoetbal_gvvv_dovo_dulon_college_ede_kampioen.jpg

Heren kampioen NK MBO Zaalvoetbal

15-05-2018

​Woensdag 9 mei werd in de Sporthallen Zuid de landelijke finale zaalvoetbal voor MBO scholen gespeeld. De heren van het Dulon College uit Ede gingen er met de schaal vandoor!

​Woensdag 9 mei werd in de Sporthallen Zuid de landelijke finale zaalvoetbal voor MBO scholen gespeeld. Vanuit elke provincie werden de kampioenen uitgenodigd voor deze finale. Het Dulon College was de winnaar van Gelderland, die een een spannende finale destijds het CIOS (Rijn IJssel) uit Arnhem had verslagen. De beste prestatie tot nu toe bij de Landelijke finale was een zesde plaats. Gerenommeerde provincies als Noord-Holland en Utrecht waren de torenhoge favoriet, het was echter het Dulon College uit Ede dat er met de schaal vandoor ging!

In de poule werden de eerste vier wedstrijden, waaronder de wedstrijd tegen ROC Top Amsterdam overtuigend gewonnen. De vijfde wedstrijd werd extra rust gegund aan Yannick Zeeman (Achilles ’29) en Rick van de Steeg (GVVV). De eerste plaats in de poule was immers al een feit. Tot op dat moment had het team uit Ede maar liefst 10 doelpunten voor en maar 2 tegen. Dat was vooral te danken aan de beste doelman van het toernooi Luciano van Ommeren (Fortissimo).  De vijfde wedstrijd ging met 0-1 verloren. In de halve finale was het team van Heerenveen/Leeuwarden de tegenstander. Het werd genieten voor de echte voetballiefhebber. Gijs Grotenhorst (DFS Opheusden), B-junior Noah Staal (DOVO) en de  talentvolle spits van DOVO O19 Aron Veldhuizen maakte er samen met Zeeman en Steeg een demonstratie van. Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander, na 12 minuten stond er een  afgetekende 5-1 op het scorebord.

De finale tegen MBO Utrecht werd een thriller waarin het spannend was tot in de laatste minuut. Met een sublieme voetbeweging wist Zeeman al na 2 minuten de 1-0 op het scorebord te zetten. Niet veel later kreeg Utrecht een discutabele penalty na een vermeende handsbal van Veldhuizen. Dit was de 1-1. Veldhuizen nam revanche op de beslissing van de scheidsrechter door op sublieme wijze de keeper te omspelen en de 2-1 binnen te schieten. Een vrije trap op 8 meter van het doel werd overtuigend ingeschoten door Zeeman (3-1). Utrecht bracht een extra veldspeler voor de doelman en wist 2 minuten voor tijd de aansluitingstreffer te noteren. Het werd nog even billen knijpen, maar uiteindelijk de toernooizege een feit. De schaal werd uitgereikt door de bondscoach van het Nederlands damesvoetbal team Marius Privée aan het superblije team van het Dulon College. Dat het toernooi maar met zes spelers aanving omdat Ayoub Louza (GVVV) zich ’s ochtends ziek moest afmelden.

De coach/docent (Thomas Stellingwerf) die het team naar de finale heeft geleid moest op de hoogte gehouden worden via Whatsapp. Hij kon zijn zenuwen amper de baas op een strand ergens in Mauritius. De honneurs werden waargenomen door zijn collega Steven Landman en stagebegeleider Hans Zwartkruis (Trainer VDZ VR1).