Nieuws

In het nieuws: Zorgopleiding voor werkzoekenden door sterke samenwerking

10-09-2018

Persbericht
FoodValley, 4 september 2018

Van werkzoekende naar student

Zes grote zorgwerkgevers, een werkgeversvereniging, Leren en Werken regio FoodValley, een opleider en het WerkgeversServicepunt tekenden op 3 september jl. een samenwerkingsovereenkomst om de kansen op werk voor werkzoekenden als verzorgende IG te vergroten. Het resultaat is een verkort leertraject mét baangarantie. Uniek aan deze opleiding en samenwerking is de participatie van zes werkgevers vanaf de start. Een groep van 24 studenten met diverse achtergronden start vandaag met de mbo-opleiding voor Verzorgende IG niveau 3. Kandidaten die al enige tijd zonder werk thuis zitten kunnen na deze opleiding aan de slag in de zorg.

Omgekeerde wereld

Bas van der Vliet, regiomanager UWV Werkbedrijf en bestuurslid Leren en Werken regio FoodValley, onderstreept het belang van een dergelijke samenwerking: ‘De zorg- en welzijnssector heeft te maken met een oplopend personeelstekort. De werkervaring en de opleiding van de groep werkzoekenden sluiten vaak niet aan. Dat terwijl er genoeg werkzoekenden zijn die gemotiveerd zijn om te leren. Deze opleiding biedt hen de kans om leren en werken te combineren. Geweldig dat er zoveel werkgevers in deze opleiding participeren. Zo kunnen zelfs de kandidaten hun toekomstige werkgever kiezen, in plaats van andersom, dus eigenlijk de omgekeerde wereld.’’

Maatwerk

Het Dulon College ontwikkelde in samenwerking met opleider UPGRADE deze versnelde opleiding. Gericht op mensen die al werk- en levenservaring hebben. Over anderhalf jaar kunnen de studenten een landelijk erkend mbo-diploma niveau 3 in ontvangst nemen. In mei maakten ze al met elkaar en met de docenten kennis tijdens de introductiebijeenkomst en nu dus echt aan de slag met de opleiding. 
 

Zorgopleiding voor werkzoekende door sterke samenwerking
Studenten popelen om te beginnen tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.