Dulon_WZW_UPGRADE_WSP_Foodvalley_leerwerktraject_zorg_verpleegkundige_uwv_bijeenkomst

Leerwerktraject in de zorg

16-03-2018

80 procent van de ziekenhuizen, thuiszorg- en geestelijke gezondheidszorginstellingen krijgen vacatures niet gevuld, zo maakte het UWV maandag jl. bekend. Om hier wat aan te doen hebben Dulon College, Werkgeversvereniging voor Zorg en Welzijn, UPGRADE, WerkgeversServicepunt regio Foodvalley en zes zorgorganisaties hun krachten gebundeld. 

Samen bieden zij een nieuw verkort leerwerktraject aan in de zorg voor Verzorgende IG. Dat deze partijen dit samen doen, is uniek. Afgelopen dinsdag vond hierover een informatiebijeenkomst plaats. In totaal kwamen er 54 kandidaten naar de bijeenkomst. Zij kregen informatie over het traject door pitches van de zes zorgorganisaties; Zorggroep Charim, Icare, Het Maanderzand, Zinzia, Norschoten en ’s Heerenloo. Het Dulon College vertelde over de BBL opleiding Verzorgende IG en het verkorte leerwerktraject. Het traject heeft de naam VIG in de Foodvalley.

Het vervolg

Tijdens de bijeenkomst konden de kandidaten aangeven of zij verder willen met dit traject. De meeste aanwezigen hebben positief gereageerd en worden uitgenodigd voor de talentenscan en de speeddate. Daarna vinden de daadwerkelijke sollicitatiegesprekken plaats. De zorgorganisaties hebben meerdere opleidingsplaatsen. De BBL-opleiding wordt verzorgd door het Dulon College in Ede. Het is nu dus het vervolgproces afwachten om te kijken welke matches er worden gemaakt. 

Aanmelden voor leerwerktraject

Het traject duurt anderhalf jaar en is maatwerk. De eerste 6 maanden met behoud van uitkering daarna een leer-arbeidsovereenkomst bij de organisatie waar diegene stage loopt. Het eerste half jaar is de kandidaat boventallig en gaat hij of zij 2 dagen naar school. Het traject is voor werkzoekenden met een afgeronde mbo-opleiding niveau 3. Zij hoeven geen ervaring in de zorg te hebben. Mensen kunnen zich nog tot 22 maart aanmelden bij info@wsp-rfv.nl