Nieuwbouwfestival

31-05-2022

Het hoofdgebouw van het Dulon College ondergaat een grondige makeover. Het gebouw aan de Reehorsterweg 80 wordt tot aan de betonnen structuur gestript en volledig opnieuw opgebouwd. Dit proces begon enkele weken geleden al met de realisatie van een tijdelijk onderwijsgebouw op het terrein van het Dulon College. In de komende weken begint de gedeeltelijke ontmanteling van het hoofdgebouw zodat na de zomer de opbouw kan gaan beginnen. 

“We bouwen samen aan een gebouw voor de toekomst. Een gebouw waarin we de toekomst van onze studenten vormgeven en duurzaam omgaan met de middelen die daar voor nodig zijn.” Legt Femmy Rave, directeur van het Dulon College, uit. “Het huidige gebouw voldoet niet aan de standaarden die zijn gesteld op het gebied van klimaatbeheersing en ventilatie. Daarnaast biedt het huidige gebouw niet de flexibiliteit die het onderwijs nu nodig heeft.” 

Op dinsdagmiddag 31 mei werd de symbolische eerste paal geslagen bij het Dulon College tijdens een nieuwbouw festival. Deze symbolische eerste paal markeert het beginpunt van de werkzaamheden aan het onderwijsgebouw. Pauline Satter van het college van bestuurd van de Christelijke Onderwijsgroep, waar Dulon College onderdeel van is, geeft aan dat het nieuwe gebouw een mooie ontwikkeling is op het gebied van energieverbruik. “Het nieuwe gebouw zal klimaatneutraal zijn. Zo werken we niet alleen aan de toekomst van studenten maar ook aan duurzame huisvesting” licht Satter toe. 

Meer weten over dit project? Kijk dan op www.duloncollege.nl/hernieuwbouw