Nieuws

Ondertekening Burgerschapsagenda én oproep aan alle burgemeesters

19-09-2017

Op donderdag 14 september jl. heeft Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, namens de mbo-scholen zijn handtekening gezet onder de Burgerschapsagenda mbo. Tijdens de speech heeft Ton Heerts een oproep gedaan alle burgemeesters om ten minste één keer per jaar op een mbo-school in hun stad in gesprek te gaan met mbo’ers.

De agenda is een initiatief van het ministerie en de scholen zelf, en heeft als doel het burgerschapsonderwijs in het mbo naar een hoger plan te brengen. Heerts: “Burgerschap is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. We vragen jongeren zich aan onze maatschappij te verbinden. Dat kunnen ze alleen als de maatschappij zich ook aan hen verbindt. Het is belangrijk voor mbo-jongeren om te horen maar ook om gehoord te worden.”

De scholen en het ministerie kwamen tot het opstellen van de agenda onder meer door de steeds terugkerende maatschappelijke discussies rond moeilijk bespreekbare thema’s.

Namens het COG zit voorzitter Liesbeth Schöningh in de Stuurgroep Burgerschap en mede dankzij haar inzet is de burgerschapsagenda een feit.

Lees verder: Ondertekening burgerschapsagenda OCW en MBO Raad en Oproep Ton Heerts aan burgemeesters: ‘Ga in gesprek met onze studenten’