ROC A12 ontvangt kwaliteitskeurmerk voor internationaliseringsactiviteiten

ROC A12 ontvangt kwaliteitskeurmerk voor internationaliseringsactiviteiten

03-11-2017

Op dinsdag 31 oktober 2017 reikte het Nationaal Agentschap Erasmus+ de VET Mobility Charter uit aan vijf onderwijsinstellingen, waaronder ROC A12! De Charter is een certificaat voor bewezen kwaliteit van internationaliseringsactiviteiten en opname in het onderwijscurriculum. De uitreiking vond plaats in Utrecht.

Vanuit Europa is de doelstelling dat in 2020 minimaal 6% van de mbo-afgestudeerden heeft deelgenomen aan internationale mobiliteit voor stage of studie. Internationalisering maakt slimmer, creatiever en ondernemender en is cruciaal voor het verwerven van hedendaagse beroepscompetenties. Voor grensoverschrijdende denkers en doeners bij instellingen, onder docenten en studenten ligt de wereld open.

Structureel beleid bij scholen op het gebied van internationalisering is hierbij een noodzakelijke voorwaarde. Vanaf 2015 worden daarom mbo-instellingen, die hun zaken goed op orde hebben, beloond met een VET Mobility Charter. Deze scholen blinken uit in zaken zoals uitgaande mobiliteit van studenten en professionals, de ontwikkeling van tweetalig onderwijs en ‘internationalisation at home’.

Op ROC A12 bereiden wij studenten voor op een maatschappij die globaliseert: zij moeten worden toegerust met voldoende internationale kennis en vaardigheden om te kunnen communiceren en samenwerken in internationale contexten. Internationale competenties  worden structureel ingebed en verankerd als onderdeel van ons onderwijsprogramma en de leeromgeving.

 Het behalen van het Charter is volgens het Agentschap “een mijlpaal in de internationalisering van het mbo”. Dit is voor ons een erkenning en bevestiging dat we enthousiast en professioneel bezig zijn met internationalisering op ROC A12. Met deze Charter kunnen wij de komende jaren meer en gemakkelijker internationale stages en uitwisselingen realiseren: het vereenvoudigt de procedure van subsidieaanvragen en het verhoogt de kans op hogere subsidies.

Buitenlandstage

STAGE IN HET BUITENLAND?

Altijd al gedroomd van een stage in het buitenland? Er is meer mogelijk dan je denkt. ROC A12 werkt graag mee aan het verwezenlijken van een unieke buitenlandervaring.

Lees hier meer...