Studenten HTV te zien op het witte doek

05-09-2022

In 2020 hebben zo’n 30 studenten van de opleiding HTV van het Dulon College als figurant deelgenomen aan het maken van een documentaire genaamd Pegasus.

Door de inmiddels welbekende coronamaatregelen heeft het realiseren van de documentaire wat langer geduurd, maar nu is het dan zover: op 14 september gaat de documentaire in première bij het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek. Deze avond is speciaal voor genodigden en de studenten die hebben meegewerkt aan het tot stand komen hiervan. Daarna zal deze documentaire voor een aantal weken te zien zijn in Pathé Ede, waar ook de kaarten hiervoor verkrijgbaar zijn.

Wat is Pegasus?

Na de verloren Slag om Arnhem zat er verspreid in deze regio een groot aantal parachutisten ondergedoken en verstopt in de bossen. Met behulp van het verzet is een ontsnappingstocht georganiseerd, om deze achtergebleven militairen veilig naar de overkant van de Rijn te brengen. Dat was toen bevrijd gebied. De documentaire Pegasus brengt de gebeurtenissen van toen in beeld en wel zo echt mogelijk. De militairen die hier toen uit de vliegtuigen boven de Ginkelse Heide sprongen, waren van dezelfde leeftijd als onze studenten. September is in de regio de maand waarin de Slag om Arnhem herdacht wordt. Via de website www.thepegasuschannel.net kan alvast een kijkje genomen worden middels een fotocollage en staan de activiteiten benoemd.

Wij zijn trots op het resultaat en op de studenten die zich hiervoor hebben ingezet!