Nieuws

Studenten Sport & Bewegen sporten in de Topsporthal in Ede

07-03-2019

Studenten Sport & Bewegen van het Dulon College krijgen les in de Van der Knaaphal in Ede. In de spiksplinternieuwe locatie worden praktijk - en theorielessen gevolgd.

De topsporthal en onderwijs 

Deze mooie nieuwe sporthal is de thuisbasis voor de sportlessen en de ideale leeromgeving voor studenten. Door deze combinatie worden studenten optimaal voorbereid voor hun toekomstige beroep. Studenten krijgen de mogelijkheid te werken met de nieuwste materialen: geavanceerde fitnessapparatuur, een militaire hindernisbaan, dojo en een klimwand. Ook is er een functionele ruimte, waarbij innovatieve denkwijzen over bewegen worden toegepast. 

Het Dulon College vindt gezondheid van hun studenten belangrijk en daarom maken ook andere opleidingen zoals Veva en Veiligheid gebruik van de topsporthal. In de sporthal zitten ook nog de fitnesspartner, Physical Health Club en een fysiotherapeut.  

BOL-opleidingen, niveau 3 en 4 

De opleidingen starten met een eenjarig gemeenschappelijk programma, zodat studenten uitgebreid kennis maken met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Er zijn zowel theorie als praktijklessen, algemene vakken en ook keuzedelen, uiteenlopend van personal trainer, sportmasseur tot lifeguard en snowboardinstructeur. Na het eerste jaar kiezen studenten een profiel:  

  • Sport & Bewegingsagogiek   
  • Buurt, Onderwijs & Sport  
  • Sport, Bewegen & Gezondheid  

Wil je meer informatie over deze profielen? Klink dan hier. 

Toelatingseisen 

Na aanmelding volgt er een vaardigheidstest. Tijdens de test worden sporttechnische en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna volgt een intakegesprek. Als dit voldoende is en de vereiste vooropleiding is behaald is een student toelaatbaar tot de opleidingen, zie  

Beroepen  

De opleiding Sport en Bewegen leidt jongeren op tot sport - en bewegingsleider of sportcoördinator. Met deze opleiding is het mogelijk werk te vinden in onder meer fitnesscentra, sportverenigingen, bij de gemeente, gezondheidscentra, buitensportondernemingen of bij defensie. Een nieuwe kans voor studenten die de uitstroomrichting SBG (Sport, Bewegen en Gezondheid) hebben gevolgd ligt op het werkvlak leefstijlcoach. Vanuit de overheid en de zorg is er veel aandacht voor een gezonde leefstijl is in het basispakket van de verzekering voor 2019 de leefstijlcoach opgenomen.