Nieuws

Succesvol event Werken en Leren in Zorg & Welzijn in Ede

15-03-2019

Een avond om te herhalen! Wat een succes was dit eerste event Meet & Greet dat Dulon College samen met de partners van WZW organiseerde.

De verwachting was dat er 70 bezoekers zouden komen maar er kwamen maar liefst 250 zij-instromers en herintreders naar dit event om kennis te maken met 21 werkgevers uit de zorgsector, onderwijs en Werkgeversservicepunt Foodvalley. 

Mensen gingen in gesprek met de leerwerkbedrijven, met docenten van het Dulon College en RijnIJssel en de loopbaancoaches over leren en werken in deze sector die extra instroom hard nodig heeft. Ter plekke werden er al inschrijvingen gedaan voor een loopbaantraject via Sterk in je Werk en ook voor het verkorte VIG in de Foodvalley traject. 

De leerwerkbedrijven waren blij met deze dag. Medewerkers van Bartimeus gaven aan dat ze twee plekken beschikbaar hebben en hopen deze dag een goede match te vinden. Buurtzorg had een match en nodigde een kandidaat uit. Jacqueline Lokhorst van Careander, gehandicaptenzorg,: 'We hebben nog niet actief ingezet op het werven van BBL-ers omdat wij nog geen personeelstekort hebben. Wel zijn we ervan bewust dat we nu moeten voorbereiden op de toekomst waar vacatures lastiger in te vullen zullen zijn en we nu moeten inzetten om personeel op te leiden. En deze dag is ook geschikt om partners te leren kennen waarmee we in de toekomst kunnen samenwerken. We hebben nu stagiaires van het Dulon College en zullen binnenkort eens spreken over BBL-trajecten." 

De kandidaten waren divers qua leeftijd en achtergrond. Mevrouw Hendriks, werkte in een winkel die failliet ging. "Ik ben me aan het oriënteren op een baan als helpende in de zorg. Dat komt ook omdat mijn vader in een verpleeghuis zit. Ik werk al 33 jaar en een bbl-traject lijkt mij wel wat maar ik zie wel op tegen de dagen op school." 

Margriet, werkloze jonge moeder, werd door het UWV gewezen op deze dag en geeft aan belangstelling te hebben voor kraamzorg. 

Een van de aanwezigen wil een echte carrièreswitch maken. Roel, een zangcoach van middelbare leeftijd heeft belangstelling in een opleiding waarbij hij jongeren met problemen wil helpen. "Een BBL-traject is geschikt voor mij, het is een korte opleiding waarbij er toch geld in het laatje komt." En Roel had succes, regelde een gesprek met 's -Heerenloo met het vooruitzicht om snel te starten. 

Esther, 21 jaar en een mbo-2 diploma op zak, wil graag een niveau 3 opleiding doen maar ziet het niet zitten om weer fulltime naar school te gaan. Samen met haar ouders bezoekt ze de Meet & Greet en informeert bij verschillende bedrijven naar de mogelijkheden. Helaas sluiten die niet geheel aan maar een docent van Dulon College maakt haar vervolgens attent op de mogelijkheden van LARS. 

Dit was de eerste van de vier subregionale Meet & Greets in de Week van Zorg en Welzijn! Donderdagavond zijn de bezoekers welkom bij het Astrum College. 

Bedrijven die aanwezig waren tijdens de Meet & Greet: Ziekenhuis Gelderse Vallei, Pro Persona,Buurtzorg Nederland, Vilente, Siza, Zideris, Icare, Het Maanderzand, Stichting Christelijk Verpleeghuis Norschoten, Zorggroep Charim, Zinzia Zorggroep, Reinaerde, Stichting Zorggroep Ena, Careander, Het Schild, woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden, Opella, Geboortezorg EigenWijs, Actief Zorg, ‘s Heeren Loo, Bartimeus, ROC Rijn IJssel, MBO Bussinesschool, Wijkleerbedrijf Veendaal.