dulon_zaalvoetbalteam_dames_heren_nk_mbo_haarlem_ede

Zaalvoetbalteam van het Dulon College door naar NK-MBO Haarlem

08-02-2018

Woensdag 7 februari vond de Voorronde NK-MBO Zaalvoetbal van Gelderland plaats in het Achterhoekse Doetinchem. Na een eerdere selectie binnen Dulon College mocht er een dames en heren team met coaches Iris Kraaijvanger en Thomas Stellingwerf op pad.

Vroeg in de ochtend vertrokken de dames met Iris richting de Saza Topsporthal. De tegenstanders waren fel en het niveau was hoog. Daar waar de speelsters van Astrum College in andere wedstrijden een kwartet aan gele kaarten spaarden, waren zij tegen onze Dulon dames erg coulant. Helaas bleek de concurrentie te sterk en zijn de dames niet door naar de finale. Na wat bezoekjes aan de Rode Kruis post en de huisarts was iedereen moe maar voldaan weer thuis.

De heren waren ’s middags aan de beurt en kwamen na de poule wedstrijden in een spannende kruis finale tegen Graafschap College. Met een eindstand van 2-1 gingen de Dulon heren door naar de finale tegen CIOS Arnhem. Rick van de Steeg scoort en de stand staat op 1-1, er volgt een afgekeurde goal voor Dulon, waarop de wedstrijd werd verlengt met 5 minuten. Deze zenuwslopende 5 minuten werden beëindigd door een tweede goal van Rick die de bal strak in de kruising schoot. En toen was het helder; ONZE HEREN MOGEN NAAR HET NK-MBO ZAALVOETBAL op 9 mei in Haarlem! 

In opperste feeststemming stapten de heren in het busje terug naar Ede. Het busje voelde zich zo thuis in de Achterhoek, dat hij besloot niet meer te willen starten. De heren doken terug de kantine in en genoten van een heerlijke aardappel delicatesse en konden na de hulp van een plaatselijke automonteur weer op de terugreis naar Ede.

Benieuwd naar een live wedstrijd en foto’s? Kijk op de Facebook Pagina van Dulon Sport & Bewegen; www.facebook.com/DulonSportenBewegen

Speelsters Dulon dames
- Soraya Harnafi
- Willianne van de Scheur
- Erika Diepeveen
- Lotte Buis
- Vera van Leeuwen
- Daisy van Verseveld
- Ebru Esen
- Gaby Hazeleger

Spelers Dulon Heren
- Rick van de Steeg
- Luciano van Ommeren
- Ayoub Louza
- Yannick Zeeman
- Aron Veldhuizen
- Noah Staal
- Gijs Grotendorst