Handhaver toezicht en veiligheid met keuzedeel politie (BOL) - Ede

Handhaver toezicht en veiligheid met keuzedeel politie (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij wilt graag bij de politie gaan werken. Je bent je bewust van jouw gedrag en durft ook een ander daarop aan te spreken. Je staat voor een samenleving waarin veiligheid gewaarborgd is. Jij wilt jezelf blijven ontwikkelen en je grenzen verkennen. Je bent initiatiefrijk, sportief en stressbestendig en kunt snel ingrijpen als dat nodig is.

Dulon College: Veiligheid

De opleiding Handhaver toezicht en veiligheid met keuzedeel Politie

Discipline, communicatie en samenwerking zijn de basis van deze opleiding. Tijdens het eerste schooljaar Handhaver Toezicht & Veiligheid kun je kiezen voor het keuzedeel Politie (Om toegelaten te worden tot dit keuzedeel volgt een strenge selectieprocedure vanuit school en de politieacademie). Je volgt extra vakken die gericht zijn op het politievak. Naast de reguliere stage voor de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid bij een gemeente of een openbaar vervoersbedrijf, loop je tijdens deze opleiding ook 13 weken stage bij de politie.*

Met dit keuzedeel kun je goed beoordelen of een carrière bij de politie echt iets voor jou is. Je leert hoe je publiek op een professionele manier informeert en verwijst. Kennis van de wet- en regelgeving is essentieel in de uitvoering van je vak. Het sportfysieke deel komt ook ruim aan de orde. Je behaalt naast je mbo-diploma niveau 3 Handhaver Toezicht & Veiligheid, ook het BOA-certificaat (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Verder mag je jezelf gediplomeerd verkeersregelaar noemen en beheers je de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een effectieve hulpverlening.

Jouw carrière

Als je de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid met het keuzedeel Politie én keuring succesvol hebt afgerond en na sollicitatie wordt aangenomen bij de politieacademie, krijg je een jaar studieverkorting. Kijk voor meer informatie op: www.politieacademie.nl.

Instroomvoorwaarden

Je hebt een havo of vmbo-diploma (kader, gemengde of theoretische leerweg) en je hebt geen strafblad. Voordat je aan de opleiding begint doorloop je een toelatings- en selectieprocedure.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus)

De politie stelt 30 stageplaatsen ter beschikking. Het onderwijsteam zal in de loop van leerjaar 1 een advies uitbrengen welke studenten een redelijke kans maken door te kunnen stromen naar de Politieacademie. Ook wordt een cognitieve capaciteittest van de politie ingezet om het studieadvies te onderbouwen.

Je staat voor een samenleving waarin veiligheid gewaarborgd is

Studie in Cijfers Publieke veiligheid BOL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Publieke veiligheid BOL

Topsporthal - teaser

topsporthal_-_van_der_knaaphal_-_thuisbasis_voor_dulon_college_ede.jpg

Sporten doe jij in de Topsporthal

In de gloednieuwe topsporthal kun je gebruik maken van fitnessapparatuur, hindernisbaan, dojo, klimwand en méér!

Lees meer

Veiligheid

Veiligheid Ede

Veiligheid

Nieuwsgierig wat de richting Veiligheid inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder