Praktijkleren

Een praktijkverklaring helpt je verder

Praktijkleren biedt kansen en neemt drempels weg. Werk je graag met je handen, maar heb je geen startkwalificatie, dan kun je in de praktijk aan de slag. Met een startkwalificatie sta je sterk als werknemer of werkzoekende. Alleen is het soms (nog) niet haalbaar om een startkwalificatie te halen. Toch kan een praktijkverklaring je een stap verder helpen.

Om te kunnen deelnemen aan Praktijkleren ben je minimaal 18 jaar oud, niet in het bezit van een mbo-diploma of toelaatbaar voor de certificaat-/diplomaroute in het mbo-onderwijs. Dit is een individueel traject en het startmoment wordt in overleg gepland.    

Hoe verloopt het traject?

Praktijkleren begint met een startgesprek met onze samenwerkingspartner het Leerwerkloket regio Foodvalley. Wat zijn jouw competenties en interesses? Je gaat op zoek naar een werkplek bij een erkend leerbedrijf dat bij je past, of misschien heb je al een werkplek bij een erkend leerbedrijf. Samen met jou en je werkgever bespreken we welke werkzaamheden bij je passen. Tijdens je werk voer je deze werkzaamheden uit en laat je zien wat je kunt, zonder lessen te volgen of een examen te doen. Je krijgt begeleiding van jouw werkgever en zo mogelijk door een stagebegeleider van het mbo. 

Slagen zonder les of examen?

Omdat je al veel praktijkervaring hebt opgedaan, volg je geen lessen en hoef je ook geen examen te doen. Er wordt wel goed gekeken naar jouw vaardigheden. In overleg met een docent van Dulon College beoordeelt jouw werkgever of werkbegeleider, hoe je de afgesproken werkprocessen hebt uitgevoerd. Bij een goede beoordeling ben je geslaagd! Dulon College verzorgt vervolgens de door jou behaalde praktijkverklaring. Daarmee heb je een erkend bewijs van de werkzaamheden die jij goed kunt. Een praktijkverklaring kan je verder helpen bij een nieuwe baan of opleiding. 

Meld je direct aan voor Praktijkleren

Ga voor een volgende stap in je loopbaan. Laat je vaardigheden erkennen in een praktijkverklaring.

Aanmelden