Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Start schooljaar

De eerste schooldag is in aantocht. Voor studenten een spannende dag. Helemaal als je na de zomervakantie start op een nieuwe school. We helpen je graag goed voor te bereiden zodat jij een vliegende start hebt!

Onderwijsovereenkomst (OOK) - Onderteken je (blauwe) onderwijsovereenkomst en stuur deze terug naar school. De onderwijsovereenkomst wordt door school naar je huisadres verstuurd. Als je nog geen 18 jaar bent, dient ook één van je ouders/verzorgers de onderwijsovereenkomst te ondertekenen. 

Kopie diploma en definitieve cijferlijst - Stuur een kopie van je diploma en definitieve cijferlijst zodra je deze in je bezit hebt naar api@roca12.nl.  
 
Lesgeld - Het lesgeld voor een BOL-opleiding wordt door het ministerie Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geïnd. Zie voor meer informatie www.duo.nl. Je betaalt lesgeld als je op 1 augustus 2023 18 jaar of ouder bent. 
 
Leermiddelen - Om te studeren heb je natuurlijk boeken en lesmateriaal nodig. Welke dat zijn en wat ze kosten verschilt per opleiding. Lees meer over hoe je je leermiddelen kan bestellen op de pagina 'Info Leermiddelenlijsten'. 
 
Inloggen Studentenplatform - Het is goed om van te voren een keer in te loggen op het studentenplatform. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.  

BBL-OPLEIDING 

Beroepspraktijkvormingsovereenkomst (BPVO) - Als je een BBL-opleiding gaat volgen en je hebt al een leerbedrijf, ontvang je van school een (groene) beroepspraktijkvormingsovereenkomst. Deze overeenkomst moet dan door jou en je werkgever ondertekend worden en naar school opgestuurd worden. 
 
Cursusgeld - Als je op 1 augustus 2023 18 jaar of ouder bent, betaal je voor een BBL-opleiding cursusgeld. Hiervoor ontvang je tijdig bericht van school. 
Het lesgeld voor een BOL-opleiding wordt door het ministerie Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geïnd. Zie voor meer informatie www.duo.nl

EERSTE SCHOOLDAG 

Tijdens de introductiedagen krijg je praktische en inhoudelijke informatie over je opleiding en de school. Er worden sportieve en leuke activiteiten georganiseerd en je maakt kennis met je studiegenoten, docenten en overige studenten. Elke opleiding heeft een eigen programma. Voor meer informatie over je introductierooster log je in bij het studentenportaal. Wanneer je bent ingelogd staat er rechts een button: introductierooster 22/23. Hier is alle informatie over de introductieperiode te vinden. 

MEEST GESTELDE VRAGEN START SCHOOLJAAR 

Op de pagina Q&A start schooljaar vind je een overzicht met antwoorden op de meest gestelde vragen over start schooljaar 2023-2024.