Volwassenenonderwijs bij het Dulon College

Mbo opleidingen en cursussen voor volwassenen

Ook voor volwassenen zijn er verschillende mogelijkheden om een opleiding of training te volgen. Zo kun je je blijvend ontwikkelen (Leven Lang Ontwikkelen).  

Steeds vaker vinden volwassenen de weg naar het Dulon College. Dat kan zijn voor één of enkele onderdelen uit onze beroepsopleidingen of voor een korte cursus of training. Het Dulon College wil naast individuele deelnemers, bedrijven en instellingen ondersteunen bij het ontwikkelen en professionaliseren van personeel door middel van bedrijfsopleidingen-, cursussen, trainingen en maatwerktrajecten. Het versterken van mensen staat centraal.  

De scholen van ROC A12, waar Dulon College er een van is, zijn daardoor (beroeps)opleiders voor de regio en gericht op werkenden en niet-werkenden van 16-66 jaar! 

BBL 

Uiteraard kunnen volwassenen ook een complete beroepsopleiding volgen. Dat gaat dan meestal via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Een BBL-opleiding is een beroepsopleiding in de vorm van “werkend leren”. Dat betekent een aantal dagen per week aan het werk in een bedrijf of instelling en één of enkele dagen per week naar school. De opleiding leidt naar een volwaardig mbo-diploma. Voor volwassenen een mooie manier om werken te combineren met een opleiding, bijvoorbeeld wanneer je een carrièreswitch wil maken. 

De meeste BBL-opleidingen van Dulon College worden gepersonaliseerd aangeboden. Dit betekent dat deelnemers werken vanuit hun opleidingsplan en zelf hun leertempo, leerstrategieën, maar ook de plekken om te leren bepalen. Dat kan op school zijn, op de werkplek of via e-learning. Aan het begin van je opleiding vul je jouw startportfolio in, waarmee je jouw eerdere (werk)ervaring en competenties kunt laten zien.

Een assessor beoordeelt het startportfolio en hieruit volgt een persoonlijk opleidingsplan. In dit plan staat waar je eventueel vrijstelling voor hebt gekregen en wat je nog te doen staat om je opleiding af te ronden. Deze methode sluit nauw aan op jouw leerbehoefte, waardoor het zelfs mogelijk is om de maximale duur van je opleiding te verkorten.

Meer weten over BBL? Bezoek onze pagina BBL-onderwijs of bekijk ons opleidingenaanbod. 

Certificaten (keuzedelen, mbo-certificaten)

Naast het volgen van een volledige BBL-opleiding, is het ook mogelijk om onderdelen uit een opleiding te volgen en die af te sluiten met een officieel mbo-certificaat of versneld een mbo-diploma  te halen. Dat kan als je al veel leer- en werkervaring hebt. Meer weten over de mogelijkheden in de derde leerweg? Bekijk hier alle opleidingen voor de derde leerweg bij het Dulon College:

Trainingen en cursussen

Het is ook mogelijk deel te nemen aan een training of cursus voor verschillende sectoren, bijvoorbeeld een training Klinisch redeneren of een cursus ADL-ondersteuner. Deze praktijkgerichte trajecten duren soms enkele dagdelen, maar kunnen ook meer dagdelen omvatten. Meer weten over ons aanbod trainingen en cursussen? Bekijk hieronder de trainingen en cursussen bij het Dulon College:

Praktijkverklaring

Examens

Inburgering

Ook voor inburgeringscursussen ben je welkom. We bieden inburgeringscursussen op alle niveaus aan, zowel overdag als ’s avonds.  We hebben een Blik op Werk Keurmerk, waardoor je weet je dat we goede kwaliteit bieden, duidelijke afspraken maken en onze cursisten tevreden zijn. Meer weten over de mogelijkheden voor inburgering ? Bekijk hier het aanbod:

Meer informatie of aanmelden

Wil jij meer informatie of wil jij je aanmelden? Stuur dan een mail naar

steljevraag@duloncollege.nl