Studeren bij het Astrum College

Digitaal doorstroomdossier

Om voldoende informatie over jou te krijgen voor de kennismaking voor onze school vul je een Digitaal DoorstroomDossier (DDD) in. Het doorstroomdossier is een extra informatiedocument bij je aanmelding voor een mbo opleiding. Samen met je aanmelding vormt het doorstroomdossier het startpunt voor de kennismaking. Het doorstroomdossier is een digitaal formulier met onder andere gegevens over jouw vooropleiding en motivatie.

Deel A en deel B

Het dossier bestaat uit een deel A en een deel B. Deel A moet jij invullen en deel B kan worden ingevuld door je mentor, decaan of loopbaanbegeleider. Als je niet op school zit maar werkt, moet iemand van je werk deel B invullen. Als jij deel A hebt ingevuld, wordt er automatisch een e-mail verstuurd naar je mentor of je bedrijf waar je werkt. Na enige tijd krijg je een e-mail dat deel B is ingevuld. Daarna stuur je het dossier door naar het mbo.

Als je nu niet op school zit en/of niet werkt hoeft deel B niet ingevuld te worden. Deel A gaat dan meteen naar de school. 

Mocht je al een DDD voor een andere mbo-school hebben ingevuld, vragen wij jou om opnieuw ook voor deze school een DDD in te vullen. Onderstaande instructie wordt ook, direct na je aanmelding voor een opleiding, naar het opgegeven e-mailadres, verstuurd.

Je zit op het vmbo

Heb je een email ontvangen van jouw school met daarin een verzoek om je te registreren? Dan begin je automatisch bij punt 4 of 5.

 1. Ga naar Mijn Intergrip en klik op ‘maak een nieuw account’.
 2. Kies voor de optie ‘Ik ben een leerling op het VMBO, HAVO, VWO, VAVO Pro of VSO’.
 3. Vul je leerlingnummer in. Deze heb je ontvangen van jouw mentor of decaan.
 4. Selecteer je school, of kies je school uit de lijst.
 5. Vul het e-mailadres in, waar je straks mee wilt gaan inloggen.
 6. Vul je geboortedatum in.
 7. Klik op ‘Account aanmaken’.

Volg je ander onderwijs (of vmbo buiten de regio) of zit je sinds kort niet meer op school

Om een account aan te maken, volg je de onderstaande stappen.

 1. Om een account aan te maken ga je naar: https://mijn.intergrip.nl/
 2. Klik vervolgens op ‘maak een nieuw account’.
 3. Kies voor de optie ‘Ik ben een student op het MBO of HBO’ of ‘ik zit niet op school’
 4. Wij hebben nog wat gegevens van je nodig. Vul alle gevraagde gegevens in.
 5. Klik op ‘account aanmaken’.

Let op! Het Digitaal Doorstroom Dossier vormt de basis voor het eerste loopbaangesprek bij het Technova College. Je moet het in elk geval vóór dit gesprek aanvullen of aanmaken.

Aanmelden voor een opleiding

Aanmelden voor een opleiding kan via onze website. De aanmeldprocedure kent een aantal eisen en stappen op basis waarvan een besluit tot toelating genomen zal worden. Wil jij meer weten over de procedure van een aanmelding en of je alle stappen hebt doorlopen, klik dan hier!

Hulp nodig?

Als het registreren niet lukt, kun je contact opnemen met de helpdesk. De helpdesk is te bereiken via: supervisor@intergrip.nl of 0318 - 86 00 52 of kijk op deze informatieve pagina van Intergrip.