Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 41

 • 15 juli 2019

  Instemming met wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo

  De ministerraad heeft ingestemd om doorlopende leerroutes vmbo-mbo in te richten. Dit zal het voor vmbo-leerlingen makkelijker maken om door te stromen naar het mbo.

  Lees meer
 • Diane van Moerkerk - Zij-instromers met afstand tot de arbeidsmarkt
  17 juni 2019

  Zij-instromers met afstand tot de arbeidsmarkt

  Het begon allemaal met een droom tijdens een lunch met Sandra Muris van het Werkgeverspunt. Diane van Moerkerk van ROC A12 legt uit. “Zou het niet mooi zijn als we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt gaan opleiden voor een toekomst in de zorg?"

  Lees meer
 • 1 mei 2019

  100 VeVa-studenten uit Ede lopen de Sunset March

  Donderdag 25 april hebben 100 studenten van de Veva-opleiding van Dulon College in Ede de Sunset March gelopen over de Oversteek in Nijmegen. Met de march worden 48 geallieerde slachtoffers van de oversteek van de Waal in de Tweede Wereldoorlog herdacht.

  Lees meer
 • Ton Heerts - vijf misverstanden over het mbo
  23 april 2019

  Vijf hardnekkige misverstanden over het mbo

  Trots, dat is minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, D66) vooral op het mbo, zei ze onlangs bij de presentatie van het inspectierapport De Staat van het Onderwijs. Een tijdje terug was daar „altijd gedoe”, nu ronden meer studenten hun studie succesvol af. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, is blij met de woorden van de minister. Toch zijn er volgens hem nog altijd hardnekkige misverstanden over het mbo (ruim een half miljoen studenten), ook in de politiek. Dit zijn de vijf belangrijkste.

  Lees meer
 • Met het mbo is niets mis. Het enige wat er niet aan klopt, is het imago
  23 april 2019

  Met het mbo is niets mis

  Met het mbo is niets mis. Het enige wat er niet aan klopt, is het imago. Doorstromen naar het hbo via het mbo biedt leerling juist meer kansen dan doorstromen via de havo.

  Lees meer
 • Netwerken in het kwadraat tijdens Bigday Foodvalley Ede Technova College en Dulon College
  18 april 2019

  Netwerken in het kwadraat tijdens Bigday Foodvalley

  175 professionals en honderden mbo-studenten van het Dulon College, Technova College en Aeres MBO Barneveld ontmoetten elkaar woensdag 17 april bij Van der Valk in Veenendaal tijdens Bigday in Regio Foodvalley. In gesprek met elkaar voor maximale kansen straks op de arbeidsmarkt.

  Lees meer