Nieuws

Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 43

 • Johan Berkhout ambassadeur ROC A12
  16 oktober 2019

  Johan Berkhout ambassadeur ROC A12 in de race om dé ambassadeur van het mbo te worden

  Welke mbo-student wordt de Landelijke Ambassadeur mbo 2019? Via het online programma Mbo’ers Pakken Aan op het YouTube-kanaal Dit is mbo kun je zien hoe 42 mbo-ambassadeurs in de race zijn voor deze titel. De trailer van het programma kun je daar al bekijken, net als de introductiefilmpjes van de ambassadeurs zelf.

  Lees meer
 • Ondertekeningsmoment VIG
  10 september 2019

  Zorgopleiding voor carrièreswitchers door sterke samenwerking

  Op maandag 9 september tekenden elf zorgorganisaties, werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW), het Dulon College, het WerkgeversServicepunt en het Leerwerkloket symbolisch de samenwerking.

  Lees meer
 • 15 juli 2019

  Instemming met wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo

  De ministerraad heeft ingestemd om doorlopende leerroutes vmbo-mbo in te richten. Dit zal het voor vmbo-leerlingen makkelijker maken om door te stromen naar het mbo.

  Lees meer
 • Diane van Moerkerk - Zij-instromers met afstand tot de arbeidsmarkt
  17 juni 2019

  Zij-instromers met afstand tot de arbeidsmarkt

  Het begon allemaal met een droom tijdens een lunch met Sandra Muris van het Werkgeverspunt. Diane van Moerkerk van ROC A12 legt uit. “Zou het niet mooi zijn als we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt gaan opleiden voor een toekomst in de zorg?"

  Lees meer
 • 1 mei 2019

  100 VeVa-studenten uit Ede lopen de Sunset March

  Donderdag 25 april hebben 100 studenten van de Veva-opleiding van Dulon College in Ede de Sunset March gelopen over de Oversteek in Nijmegen. Met de march worden 48 geallieerde slachtoffers van de oversteek van de Waal in de Tweede Wereldoorlog herdacht.

  Lees meer
 • Ton Heerts - vijf misverstanden over het mbo
  23 april 2019

  Vijf hardnekkige misverstanden over het mbo

  Trots, dat is minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, D66) vooral op het mbo, zei ze onlangs bij de presentatie van het inspectierapport De Staat van het Onderwijs. Een tijdje terug was daar „altijd gedoe”, nu ronden meer studenten hun studie succesvol af. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, is blij met de woorden van de minister. Toch zijn er volgens hem nog altijd hardnekkige misverstanden over het mbo (ruim een half miljoen studenten), ook in de politiek. Dit zijn de vijf belangrijkste.

  Lees meer