Nieuws

Diplomering Zij-instromers Verzorgende IG bij Dulon College

13-04-2021

Student Daniella vertelt over de opleiding verzorgende I.G in de regio Food Valley. Het Dulon College, Werkgeversvereniging voor Zorg en Welzijn, UPGRADE, WerkgeversServicepunt regio Foodvalley en diverse regionale zorgorganisaties hebben hun krachten gebundeld om zij-instromers de kans te bieden in de zorg te gaan werken.

In samenwerking met het Dulon College wordt het mbo-opleidingstraject Verzorgende IG niveau 3 verkort aangeboden. In totaal hebben onlangs  twaalf deelnemers hun mbo-diploma ontvangen van de Dulon College, zij hebben hun opleidingstraject in 1,5 jaar kunnen realiseren. Zij waren onder andere werkzaam bij Charim, Buurtzorg, Icare, SIZA, Vilente en Zinzia.

Één van de deelnemers is Daniella, zij is de uitdaging om haar mbo-opleiding Verzorgende IG te behalen anderhalf jaar geleden aangegaan. Zij zocht een nieuwe uitdaging nadat haar kinderen ouder werden en zij werd aangenomen bij haar huidige werkgever SIZA.

Waarom heb je voor de zorg gekozen?

Ik heb altijd een passie gehad voor werken in de zorg. Ik ben vroeger na de havo begonnen aan de hbo-opleiding verpleegkunde maar ik heb de opleiding nooit afgrond. Ik heb uiteindelijk een gezin gekregen en ik heb ervoor gekozen om er voor mijn kinderen te zijn. 

Wat ga je doen nu je klaar bent?

Ik heb een mooie baan waar ik mijn passie kan uitvoeren in de gehandicaptenzorg. Werken in de zorg is dankbaar werk, ik haal daar mijn voldoening uit.                            

Wat vond je van de opleiding?

Om deze prachtige baan te krijgen moest ik deze opleiding volgen, maar het is ook bijzonder om weer te leren. Niet alleen voor mijzelf maar ook van mijn klasgenoten. De uitwisseling tussen ons heeft mij erg geholpen, we zijn allemaal nieuw in de zorg en werken bij verschillende werkgevers en zorgbranches zodat we veel ervaringen konden uitwisselen. 

Heb je tips voor anderen die ook een opleiding in de zorg willen volgen? 

Neem de stap en ga de opleiding volgen. Het Dulon College biedt de zorg en welzijn opleidingen aan door middel van gepersonaliseerd onderwijs. Dit betekent dat deelnemers werken vanuit hun opleidingsplan en zelf hun leertempo, leerstrategieën, maar ook de plekken om te leren bepalen. Dat kan op school zijn, op de werkplek of via e-learning. Aan het begin van je opleiding vul je jouw startportfolio in, waarmee je jouw eerdere (werk)ervaring en competenties kunt laten zien.
Mijn tip voor toekomstige studenten is om door te zetten ook met tegenslagen en help elkaar in de klas. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie over volwassenonderwijs.
 

Het is een waardevolle opleiding waar ik in mijn werk mijn passie kan uitvoeren
Daniella