Dulon College heeft meegedaan aan de Dag van de Gezonde School

Dulon College deed mee aan de Dag van de Gezonde School

05-11-2019

Tijdens de Dag van de Gezonde School op donderdag 31 oktober was er op grote schaal aandacht voor een gezonde leefstijl op scholen in Nederland. Gezonde Scholen zijn in het zonnetje gezet, er zijn extra veel themacertificaten uitgereikt en er was een inspiratietour om bij andere scholen in Nederland te gaan kijken.

Activiteiten 

Op donderdag 31 oktober konden studenten en medewerkers bij binnenkomst kiezen een stuk handfruit mee te nemen. Op alle locaties werd door de Sportkaart Ede een Sportieve Challenge georganiseerd, waarbij studenten een Sportkaart konden winnen. Met deze Sportkaart kunnen zij onbeperkt sporten bij meer dan 14 sportaanbieders in Ede. Het doel van de Stichting Sportknooppunt Ede is om zoveel mogelijk jongeren (12 t/m 23 jaar) structureel in beweging te krijgen en de verbindingen tussen onderwijsinstellingen en sportverenigingen te versterken. Tussen de middag was er vanaf het Gezonde Schoolplein een lunchwandeling en gedurende de dag werden er in de lessen energizers georganiseerd. De medewerkers op de kantoren zijn niet vergeten, daar werden ook energizers aangeboden, gegeven door studenten van de opleiding Sport & Bewegen.

De Gezonde School

Dulon College is sinds 2015 een Gezonde School die behoort tot de eerste gezonde schoolcampus van Nederland. Om een gezonde school te zijn, dien je minimaal 1 van de 5 themacertificaten te hebben behaald. Dulon College heeft op dit moment de themacertificaten: Bewegen en Sport, Welbevinden en Voeding. De overige thema’s zijn Roken, Alcohol- en Drugspreventie en Relaties & Seksualiteit. Er is een werkgroep actief die gedurende het schooljaar activiteiten organiseert, en hiermee aandacht geeft aan de verschillende thema’s.