Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

dulon college viert hoogste punt

​Op donderdag 11 mei werd het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van het Dulon College gevierd. De bouwvakkers werden getrakteerd op friet en pannenbier en medewerkers en belangstellenden kregen, na het onthullen van het bouwspandoek en het proostmoment, een rondleiding door het onderwijsgebouw in wording.

zaterdag 6 mei 2023

Voorjaar 2024 moet het gebouw worden opgeleverd en nog voor de zomervakantie kunnen studenten, docenten en medewerkers dan eindelijk hun intrek nemen in het moderne en duurzame gebouw.  

leer- en leefgemeenschap

β€œHet nieuwe gebouw wordt een echte leer- en leefgemeenschap” vertelt Femmy Rave, directeur van Dulon College. Iedere opleiding krijgt een eigen gang, met leslokalen en leerpleinen. Hier leren de studenten zelfstandig en van en met elkaar. Doordat alles wat het onderwijs binnen een bepaalde opleiding nodig heeft zich concentreert in één en dezelfde gang voelt deze vertrouwd en kleinschalig aan. Docenten hebben hier hun eigen pauzeruimte en werkplekken, tussen de studenten. Idem voor de medewerkers van de ondersteunende diensten. Je kent elkaar, ontmoet elkaar, ziet elkaar. Zo dragen we bij aan de sociale ontwikkeling van onze studenten en bevorderen we verbinding en samenhang, ook tussen onze medewerkers. 

De huiskamer van het gebouw

Het atrium, centraal in het gebouw, is straks de huiskamer van het gebouw, dΓ© plek waar studenten zich kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast is de centrale witte trap een blikvanger, een levensader die zich dwars door het gebouw slingert en, door de zitjes die zich in de nabijheid bevinden, ook weer een ontmoetingsplek voor iedereen.  

Femmy Rave
directeur Dulon College
Het gebouw is echt gebouwd om ontmoeting, van en met elkaar leren en verbinding te realiseren. Hoewel het nog even duurt, kijken we nu al uit naar volgend jaar, als we het gebouw in gebruik kunnen nemen.