Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

duurzaam en circulair schoolgebouw dulon college opgeleverd

Na vijf jaar voorbereiden en bouwen is de sleutel van ons nieuwe schoolgebouw overgedragen! Op vrijdag 26 april vond het feestelijke moment plaats. Nu het duurzame gebouw is overgedragen kan de verhuizing van start gaan en nemen we het in het nieuwe schooljaar in gebruik!

vrijdag 26 april 2024

Focus op duurzaamheid en welzijn

Het gebouw is ontworpen met een focus op duurzaamheid en welzijn. Vanuit een circulaire gedachte is ervoor gekozen om het oude schoolgebouw tot het betoncasco te slopen en vanuit daar weer op te bouwen. Dit heeft een hoop productie van nieuw beton en 20% CO2 uitstoot bespaard! Ook de klimaatbeheersing van het pand wordt door warmte- en koude-bronnen geregeld in plaats van airconditioning.

De symbolische sleutel werd uitgereikt aan twee oud-studenten van Dulon College door directeur Cora Vinke. De oud-studenten waren bij het slaan van de eerste paal ook aanwezig en droomden van een nieuwe plek waar studenten en docenten elkaar kunnen ontmoeten.

We kijken uit naar het nieuwe schooljaar waar we onze nieuwe school eindelijk kunnen gaan gebruiken en eigen kunnen maken!

Oud-studenten Levske Blonk en Amelia Schraven nemen de symbolische sleutel in ontvangst door directeur Cora Vinke