Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

verspillingsvrije week 2023: masterclass over voedselverspilling

Op vrijdag 15 september werden studenten Sport & Bewegen getrakteerd op een inspirerende masterclass van projectcoördinator Wieke Bonthuis en chef-kok Giel Dons. De masterclass ging over het belangrijke onderwerp voedselverspilling.

maandag 18 september 2023

Tijdens deze masterclass werden studenten aangemoedigd om bewust te worden van de hoeveelheid voedsel die we dagelijks verspillen en leerden ze waardevolle vaardigheden om deze verspilling tegen te gaan. De studenten werden actief betrokken bij het proces. Ieder van hen bracht iets mee van thuis, variërend van oud brood tot restjes groenten en andere ingrediënten die anders misschien werden weggegooid. Het was een waardevolle les in het herwaarderen van voedsel en het benutten van wat we al hebben.

creativiteit en samenwerking leiden tot heerlijke resultaten

Chef-Kok Giel Dons voegde een interessante draai toe aan de les door lupine mee te brengen, een eiwitrijke plantaardige bron die nog niet zo bekend was bij de meeste studenten. Samen met de studenten creëerde hij heerlijke groenteburgers die een ware traktatie bleken te zijn. Deze zelfgemaakte burgers waren niet alleen een smakelijke beloning voor hun inspanningen, maar ook een bewijs dat creativiteit en samenwerking kunnen leiden tot heerlijke resultaten.

Deze masterclass heeft niet alleen de bewustwording vergroot over voedselverspilling onder onze studenten sport & bewegen, maar heeft hen ook geleerd hoe ze actief kunnen bijdragen aan het verminderen van deze verspilling door middel van inventieve kooktechnieken en het hergebruiken van ingrediënten. Het was een dag vol waardevolle lessen die verder gaan dan de sportvelden en recht het hart van duurzaamheid en verantwoordelijkheid raken.