Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

veva marcheert 2024

Op 21 juni 2024 vond het landelijke evenement VeVa Marcheert plaats. 2500 studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) liepen een mars. Daarmee kondigden ze onze nationale veteranendag aan. De studenten dragen zo bij aan de erkenning en waardering voor veteranen.

vrijdag 21 juni 2024

Dulon College VeVa Marcheert 2024

De start van de mars was voor onze VeVa-studenten op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Na een toespraak van de commandant School Luchtmobiel, marcheerden ze naar de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. De mars stond in het teken van de slag om Arnhem. Om de verbinding met de veteranen te benadrukken waren er ook enkele veteranen uitgenodigd om mee te lopen.

Na aankomst bij de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek vond een herdenkingsceremonie plaats. Onze VeVa-studenten kregen een witte anjer uitgereikt, een bloem die symbool staat voor de erkenning en waardering van veteranen. Daarna mochten ze de witte anjer bij het graf van een gesneuvelde soldaat neerleggen.

Op het einde kregen ze een speciale Challenge Coin van veteranen en onze militaire instructeurs VeVa. De coin is uitgegeven door stichting Hulp voor Helden.

Over het evenement VeVa Marcheert

VeVa Marcheert, een initiatief van Hulp voor Helden, heeft als doel de waardering voor veteranen onder een breed en vooral jong publiek te stimuleren. Met VeVa Marcheert kondigen de studenten onze nationale Veteranendag aan en zorgen zij ervoor dat veteranen de erkenning en waardering krijgen die zij verdienen.

Doneren aan onze actie voor Hulp voor Helden kan via deze link: https://www.actievoorhelden.nl/doneer/team/178/