Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

allround schoonheidsspecialist

Met de opleiding allround schoonheidsspecialist op Dulon College maak jij allerlei specialistische vaardigheden helemaal eigen. Op jouw manier, kijkend naar jouw talenten en mogelijkheden.

Iets voor jou als je:

 • Meer wilt weten over huid verbeterende behandelingen 
 • Gaat en staat voor kwaliteit en innovatie
 • Als je klanten meer wilt bieden dan alleen huidverzorging
 • Door wilt groeien naar het hbo (bijvoorbeeld naar huidtherapie)

Over de mbo-opleiding allround schoonheidsspecialist

Waar je tijdens de opleiding schoonheidsspecialist niveau 3 de basistechnieken en -vaardigheden leert beheersen, ga je tijdens de allround schoonheidsspecialist opleiding dieper in op specialistische- behandelingen, huid-verbeterende apparatuur en verdieping in de stof over de huid en het menselijk lichaam. Specialisaties die je gaat leren zijn:

 • acnebehandelingen;
 • bindweefselmassages
 • anti-agingbehandeling met huid-verbeterende apparatuur en producten zoals: microdermabrasie, spierstimulatie-apparaat, iontoferese-apparaat, zuurbehandelingen en aromatherapie.

Ook besteed je aandacht aan het ontwikkelen van je sociale en commerciΓ«le vaardigheden, de juiste beroepshouding en het opstarten en runnen van een eigen bedrijf. Alles wat je in de lessen leert, pas je ook in de praktijk toe.

Aan het einde van de opleiding vinden er vier praktijkexamens plaats bij het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging in Woerden, onder het toeziend oog van examinatoren van dit centrum Γ©n een vakdocent van de opleiding. Geslaagd? Dan heb je meteen een extra erkenning op zak!

Jouw carrière als allround schoonheidsspecialist

Veel allround schoonheidsspecialisten werken zelfstandig in hun eigen bedrijf (met of zonder personeel) of zijn in dienst als bedrijfsleider, vaak bij een gespecialiseerd bedrijf. Je voert specialistische behandelingen uit zoals je op de opleiding hebt geleerd en hebt daarbij veel contact met cliΓ«nten, specialisten en huidtherapeuten. Ook kan het zo zijn dat je verantwoordelijk bent voor de in- en verkoop van producten en het aannemen van personeel. Je onderhoudt daarvoor contact met externe partijen, zoals leveranciers en de boekhouder.

Doorleren na mbo-opleiding allround schoonheidsspecialist niveau 4

Wil je na deze opleiding nΓ³g meer ontwikkelen? Dan kun je verder studeren op het hbo. Stroom bijvoorbeeld door naar een opleiding medisch schoonheidsspecialist of huidtherapie. Er zijn ook verschillende opleidingen en cursussen die je ter verdieping in bepaalde onderwerpen en behandelingen kunt volgen.

WAAROM ALLROUND SCHOONHEIDSSPECIALIST OP DULON COLLEGE?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

 • Gepersonaliseerd onderwijs
 • Kleinschalig georganiseerd
 • Regie over je eigen leerproces
 • Hoge slagingspercentages

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Uiterlijke verzorging

Bekijk al onze uiterlijke verzorging opleidingen

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info