Allround Schoonheidsspecialist BOL Ede

Allround Schoonheidsspecialist (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je bent klantvriendelijk, staat voor kwalitatief goed werk en zorgt dat mensen zich bij jou op hun gemak voelen. Je kunt jezelf goed presenteren en bent collegiaal ingesteld.

(Allround) Schoonheidsverzorging

De opleiding Allround Schoonheidsspecialist

Een schoonheidsspecialist beheerst alle basistechnieken en -vaardigheden om het beroep vakkundig uit te oefenen. Tijdens de opleiding Allround Schoonheidsspecialist ga je dieper in op de vakkennis. Zo leer je diverse specialistische behandelingen toepassen. Denk aan acne behandelingen, het geven van bindweefsel- en huidverbeterende massages, shiatsu- en aromatherapie, het geven van bruinings-, kleur- en afslankadvies en aanvullende behandelingen. Je besteedt volop aandacht aan het ontwikkelen van je sociale en commerciële vaardigheden en het ontwikkelen van de juiste beroepshouding.

Tot slot leer je wat er allemaal komt kijken bij het opstarten en runnen van een eigen bedrijf. Vier praktijkexamens vinden plaats bij het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging in Woerden. Hierbij zijn examinatoren van het centrum én een vakdocent van de opleiding aanwezig. Het behalen van deze examinering levert je meteen een extra erkenning op.

Jouw carrière

Veel allround schoonheidsspecialisten werken volledig zelfstandig en hebben een eigen bedrijf (met of zonder personeel) of zijn in dienst als bedrijfsleider. In dit beroep heb je veel contact met cliënten, specialisten en huidtherapeuten. Je voert specialistische behandelingen uit en bent mogelijk verantwoordelijk voor de in- en verkoop van producten en het aannemen van personeel. Daarnaast onderhoud je contact met leveranciers en de boekhouder. Vooral gespecialiseerde bedrijven werken graag met allround vakmensen.

De opleiding duurt 3 jaar. Dit is inclusief de opleiding Schoonheidsspecialist niveau 3. Deze rond je eerst af voordat je Allround Schoonheidsspecialist niveau 4 kunt volgen.

Studie in Cijfers Schoonheidsverzorging BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Schoonheidsverzorging BOL

Widget aanmeldformulier modellen

model worden voor studenten

Salon Dulon zoekt modellen!

Model worden voor onze studenten van Salon Dulon? Wij zoeken modellen voor tijdens lessen, toetsen en examens. Interesse? Vul het aanmeldformulier in.

Lees meer