Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Al eens gedacht aan de VeVa-opleiding allround vakkracht onderhoud en klusbedrijf?

VeVa staat voor Veiligheid & Vakmanschap.

Met een militaire opleiding allround vakkracht onderhoud en klusbedrijf aan Dulon College in Ede, leer je waardevolle vaardigheden en een vak. En dat terwijl je uitgebreid kennismaakt met een baan als militair. Je houdt van actie en avontuur en je bent ook sportief en gedisciplineerd. Je hebt iets met techniek, werkt graag met je handen, je staat voor een veilige wereld en je bent tenminste 16 jaar op 1 oktober.

DE VEVA mbo-NIVEAU 3-OPLEIDING TOT ALLROUND VAKKRACHT ONDERHOUD EN KLUSBEDRIJF IS IETS VOOR JOU ALS JE:

 • sportief bent
 • kennis wilt maken met Defensie
 • je twee rechterhanden hebt
 • je van actie en avontuur houdt.

OVER DE VEVA NIVEAU 3 OPLEIDING TOT ALLROUND VAKKRACHT ONDERHOUD EN KLUSBEDRIJF

Wil je een vak leren en ook het werken als militair ervaren? Tijdens de algemene militaire opleiding allround vakkracht onderhoud en klusbedrijf van de VeVa Ede, leer je meer over bouwtechniek, elektrotechniek en installatietechniek. Voor militairen is het belangrijk dat ze een topconditie hebben, daarom wordt er veel aan sport gedaan. Je leert goed samenwerken met je medestudenten.

Als allround vakkracht onderhoud en klusbedrijf met een keuzedeel richting defensie, word je klaargestoomd voor een baan als onderofficier bij de Genie. De Genie is een militair bedrijf, gespecialiseerd in gevechtsondersteuning, constructie en gevaarlijke stoffen. 

Bij de Genie kom je ongeveer dezelfde functies tegen als bij bouwbedrijven. Je werkt aan het aanleggen van bruggen of bouwt complete compounds met gebouwen, bunkers, observatieposten en douches. Op uitzending kun je worden ingezet bij de wederopbouw van openbare gebouwen, het herstellen van wegen en het aanleggen van waterpompen.

Praktijkervaring doe je op tijdens je stage op een kazerne. Daar krijg je een algemene militaire opleiding. Tijdens de opleiding loop je in totaal 30 weken stage. Je gaat steeds drie weken naar school en daarop volgt een week stage. Voor je werkzaamheden ontvang je een stagevergoeding. 

TOELATINGSEISEN

De VeVa niveau 3 opleiding allround vakkracht onderhoud en klusbedrijf is niet voor iedereen. Daarom worden er een aantal toelatingseisen gesteld. 

 • op 1 oktober ben je 16 jaar of ouder
 • je hebt minimaal een vmbo-kader diploma
 • je doorloopt het toelatingstraject succesvol, inclusief sportmedische screening

Hoe ziet dat toelatingstraject eruit? Als je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een vaardigheidstest. Hierin worden jouw sportieve en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna heb je een intakegesprek. Haal je voor deze twee onderdelen een voldoende en heb je een passende vooropleiding? Dan word je toegelaten tot de opleiding!

Voordat je begint aan de opleiding heb je een militaire uitrusting nodig. Deze bestaat onder andere uit:

 • een gevechtstenue
 • een rugzak
 • gevechtsschoenen
 • sportschoenen

Deze uitrusting krijg je in bruikleen van Defensie. 

JOUW CARRIÈRE NA JE VEVA NIVEAU 3 OPLEIDING ALLROUND VAKKRACHT ONDERHOUD EN KLUSBEDRIJF

Heb je je diploma allround vakkracht onderhoud en klusbedrijf gehaald met keuzedeel defensie? Dan kan je aan de slag als leidinggevende bij Defensie of in de maatschappij. Je bent niet verplicht een baan te zoeken bij Defensie. Met deze opleiding ben je ook een zeer gewaardeerde collega voor verschillende functies in de bouw.
Kies je wel voor een baan bij Defensie? Dan ga je aan de slag bij de Genie. Met jouw achtergrond ben je goed inzetbaar in de constructiegenie. Zij bouwen aan militaire constructies en objecten, zoals bruggen, vliegvelden en schuilplaatsen

WAAROM DE VEVA NIVEAU 3 OPLEIDING ALLROUND VAKKRACHT ONDERHOUD EN KLUSBEDRIJF VOLGEN OP DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

 • Gepersonaliseerd onderwijs
 • Kleinschalig georganiseerd
 • Regie over je eigen leerproces
 • Hoge slagingspercentages

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info