Mbo opleiding assistent bouwen wonen en onderhoud

Assistent bouwen, wonen en onderhoud - (BBL) - Ede

Aanmelden

Jij staat graag klaar voor je collega’s. Jij ziet het wel zitten om ze te helpen met routineklussen zodat zij lekker door kunnen knallen. Je hebt interesse in bouw en onderhoud en je wilt je kennis op dit gebied uitbreiden.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud niveau 1 aan het Dulon College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat de opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding Assistent Bouwen, Wonen & Onderhoud is iets voor jou als je:

✓ behulpzaam bent
✓ een actieve instelling hebt   
✓ een goed verantwoordelijkheidsgevoel hebt                    
✓ interesse hebt in de bouw en onderhoud

Over de opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud

Als assistent bouwen, wonen en onderhoud neem je routinematig werk van collega’s uit handen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op- en afbouwen van steigers, sloopwerk of schilderwerk. Je kunt dit zelfstandig, maar in veel gevallen werk je ook met iemand samen.

Tijdens de opleiding leer je verschillende soorten gereedschappen, materialen en machines kennen. Ook kun je eenvoudige metingen uitvoeren. Jij bent echt de rechterhand van de vakman. Alles waar hij of zij hulp bij kan gebruiken sta jij voor klaar. 

We leiden je op tot een gewaardeerde professional. Want een professional komt op tijd, werkt netjes en nauwkeurig en houdt zich aan de gemaakte afspraken.

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.
Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via steljevraag@duloncollege.nl.

Jouw carrière na de BBL-opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud

Met je diploma op zak van de opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud kun je aan de slag in verschillende soorten branches. Denk bijvoorbeeld aan een functie in de hout- en meubelbranche, de schilders- en onderhoudsbranche en natuurlijk in de bouw.

Als assistent bouwen, wonen en onderhoud heb je een baan voor een echte doener. Jij steekt je handen wel uit de mouwen, alleen op en kantoor zitten achter een computer is niks voor jou. Je vindt het prima veel buiten te werken, weer of geen weer. 

Veiligheid is jouw nummer 1 prioriteit. Je moet soms op hoogte werken en met zware en gevaarlijke machines. Samenwerken is daarom heel belangrijk.

Doorleren na opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud?

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud? Stroom dan door naar een technische niveau 2 opleiding aan het Technova College, bijvoorbeeld:

  • timmerman 
  • metselaar
  • tegelzetter
  • machinaal houtbewerker
  • montagemedewerker houttechniek 
  • meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Waarom de opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud volgen op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?
✓ Gepersonaliseerd onderwijs                     ✓ Kleinschalig georganiseerd
✓ Regie over je eigen leerproces                 ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden voor de opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud

Via de aanmeldbutton bovenaan de pagina meld je je direct aan voor de opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud op het Dulon College.