Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (BBL) - Ede

Aanmelden

Zie jij het wel zitten om de helpende hand te zijn voor jouw collega’s? Je bent sociaal en een echte teamplayer. Gastvrijheid zit jou in het bloed. Je houdt ervan dingen schoon en netjes te maken zodat er goed en efficiënt gewerkt kan worden. Herken jij jezelf in die omschrijving? Dan is de BBL horeca-opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie misschien wel iets voor jou.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL horeca-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie niveau 1 aan het Dulon College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat deze opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL horeca-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie is iets voor jou als je:

✓ met voedsel wilt werken

✓ netjes bent en het niet erg vindt om schoon te maken   

✓ graag praktisch aan de slag gaat                    

✓ voor anderen klaar wilt staan

Over de BBL horeca opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Jij wilt je collega’s graag helpen met uiteenlopende taken. Zo kun je je steentje bijdragen daar waar het nodig is. Je leert hoe je je staande houd in een dynamische werkomgeving. De gemoederen kunnen hoog oplopen in de keuken van een druk restaurant!

Tijdens de praktijklessen leer je voedsel bereiden in een keuken, bakkerij of bij een cateringbedrijf. Ook leer je veilig om te gaan met verschillende soorten apparatuur, bijvoorbeeld machines die gebruikt worden voor het verpakken van levensmiddelen. 

Een andere belangrijke taak is zorgen voor hygiëne en de schoonmaak. In de voedingsindustrie is goede hygiëne van levensbelang. En dat is echt niet overdreven, want je kunt goed ziek worden van voedsel bereid in een onhygiënische omgeving. Daarom is het belangrijk dat er hygiënisch gewerkt wordt en dat werkoppervlakken goed schoon gehouden worden. 

Naast praktijklessen volg je stage bij een leerbedrijf. Hier kun je je nieuw geleerde praktische vaardigheden direct in de praktijk brengen.

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken, ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via steljevraag@duloncollege.nl

Wil je niet in dienst bij een leerbedrijf? De opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie wordt ook aangeboden in BOL (beroepsopleidende leerweg). Ook bij BOL leer je door te doen, alleen loop je dan stage.

Jouw carrière na je BBL horeca-opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie

Met je diploma op zak van de BBL horeca-opleiding tot assistent horeca, voeding en voedingsindustrie kun je aan de slag in uiteenlopende organisaties die te maken hebben met horeca of voeding. Denk bijvoorbeeld aan het assisteren in de keuken van een (sterren)restaurant, bakkerij of cateringbedrijf. Of je gaat aan de slag in de procestechniek, waar je levensmiddelen verpakt.

Jouw werkzaamheden bestaan uit het bereiden van voedsel en het schoonhouden van de werkplek. In de voedingsindustrie is een schone werkplek van levensbelang! Je werkt onder begeleiding van een ervaren collega, dus je staat er nooit alleen voor.

Doorleren na BBL horeca-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je BBL horeca-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie? Stroom dan door naar een niveau 2 vakopleiding. Bijvoorbeeld:

•    medewerker facilitaire dienstverlening

•    kok aan het Astrum College

•    gastheer/-vrouw aan het Astrum College

Waarom de BBL horeca-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie volgen op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden voor de BBL horeca-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor de BBL horeca-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie op het Dulon College.