Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (BOL) - Ede

Aanmelden

Jij bent graag de helpende hand waar je collega’s van op aan kunnen. Je bent sociaal en een echte teamplayer. Gastvrijheid zit jou in het bloed. Je houdt ervan dingen schoon en netjes te maken, zodat er goed en efficiënt gewerkt kan worden. Herken jij jezelf in die omschrijving? Dan is de opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie jou op het lijf geschreven.  

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie niveau 1 aan het Dulon College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat deze opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie is iets voor jou als je:

✓ met voedsel wilt werken

✓ netjes bent en het niet erg vindt om schoon te maken   

✓ graag praktisch aan de slag gaat                    

✓ voor anderen klaar wilt staan

Over de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Jij ziet het wel zitten om je collega’s te helpen met uiteenlopende taken. Zo kun je je steentje bijdragen daar waar het nodig is. Je leert hoe je je staande houdt in een dynamische werkomgeving. De gemoederen kunnen hoog oplopen in de keuken van een druk restaurant!

Tijdens de praktijklessen leer je voedsel bereiden in een keuken, bakkerij of bij een cateringbedrijf. Ook leer je veilig omgaan met verschillende soorten apparatuur, bijvoorbeeld machines die gebruikt worden voor het verpakken van levensmiddelen. 

Een andere belangrijke taak voor jou is zorgen voor hygiëne en de schoonmaak. In de voedingsindustrie is goede hygiëne van levensbelang. En dat is echt niet overdreven, denk bijvoorbeeld aan salmonella. Daarom is het belangrijk dat er hygiënisch gewerkt wordt en dat werkoppervlakken goed schoon gehouden worden. 

Naast praktijklessen volg je ook stage bij een leerbedrijf. Hier kun je je nieuw geleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen.

BOL of BBL?

BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Tijdens je BOL-opleiding leer je door te doen, door middel van praktijkvakken en stages. Tijdens je BBL-opleiding doe je praktijkervaring op bij een leerbedrijf. Bij dit leerbedrijf ben je in dienst. 

De opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie wordt ook aangeboden als BBL-opleiding. Twijfel je welke leerweg het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op of mail je vraag naar steljevraag@dulon.nl.

Jouw carrière na je opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie

Na het halen van je diploma van de opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie, kun je aan de slag in uiteenlopende organisaties die te maken hebben met horeca of voeding. Denk bijvoorbeeld aan het assisteren in de keuken van een (sterren)restaurant, bakkerij of cateringbedrijf. Of je gaat aan de slag in de procestechniek, waar je levensmiddelen zorgvuldig en hygiënisch verpakt.

Jouw werkzaamheden bestaan uit het bereiden van voedsel en het schoonhouden van de werkplek. In de voedingsindustrie is een schone werkplek van levensbelang! Je werkt onder begeleiding van een ervaren collega, dus je staat er nooit alleen voor.

Doorleren na de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie? Stroom dan door naar een vakopleiding op niveau 2, bijvoorbeeld:

•    medewerker facilitaire dienstverlening

•    kok aan het Astrum College

•    gastheer/-vrouw aan het Astrum College

Waarom de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie volgen op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden voor de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie op het Dulon College.