Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

assistent mobiliteitsbranche

Je zit niet graag stil en het sleutelen aan diverse soorten voertuigen zie jij wel zitten. Herken jij jezelf hierin?

DE mbo-OPLEIDING TOT ASSISTENT MOBILITEITSBRANCHE IS IETS VOOR JOU ALS JE:

  • met voertuigen en gereedschappen wilt werken
  • nauwkeurig kunt werken   
  • graag praktisch aan de slag gaat                    
  • voor anderen klaar wilt staan

OVER DE mbo-OPLEIDING TOT ASSISTENT MOBILITEITSBRANCHE

Jij ziet het wel zitten om je collega’s te helpen. Van routineklussen tot kleine reparaties: jij gebruikt je tijd graag om anderen te ontzorgen. 

De opleiding assistent mobiliteitsbranche niveau 1 is een brede opleiding. Je leert over verschillende soorten voertuigen, van auto’s en heftrucks tot fietsen. Door in de gehele breedte kennis te maken met de sector, kun je uitzoeken welk onderdeel van de technieksector het beste bij jou past.

Bij deze opleiding leer je voornamelijk door te doen. Je doet eenvoudig reparatiewerk, leert werken met verschillende gereedschappen en zorgt voor een nette werkplek. In veel gevallen ondersteun je ook je collega’s bij hun werkzaamheden.

Naast theorie- en praktijklessen loop je stage. Zo kun je alles wat je op school leert direct in de praktijk brengen. Jouw persoonlijk begeleider op de werkvloer biedt daarbij hulp en intensieve begeleiding. Zo leer je de fijne kneepjes van het vak direct van een expert. 

BOL-OPLEIDING

BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Tijdens je BOL-opleiding leer je door te doen, door middel van praktijkvakken en stages. Tijdens je BBL-opleiding doe je praktijkervaring op bij een leerbedrijf. Bij dit leerbedrijf ben je in dienst. 

Twijfel je welke leerweg het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op of mail je vraag naar steljevraag@duloncollege.nl.

BBL-OPLEIDING

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken, ga je in dienst bij een leerbedrijf. VΓ³Γ³r het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via steljevraag@duloncollege.nl.

JOUW CARRIÈRE NA JE OPLEIDING TOT ASSISTENT MOBILITEITSBRANCHE

Met jouw diploma van de opleiding assistent mobiliteitsbranche niveau 1, kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven in de mobiliteitsbranche. Denk bijvoorbeeld aan autogarages, autobedrijven, service- en onderhoudsbedrijven en fietsenmakers. 

Je werkt in een werkplaats of op locatie bij een klant. Je voert eenvoudige reparaties uit. Je werkt vaak onder begeleiding van een ervaren collega, dus je staat er nooit alleen voor. 

DOORLEREN NA DE OPLEIDING ASSISTENT MOBILITEITSBRANCHE

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je opleiding assistent mobiliteitsbranche niveau 1? Stroom dan door naar een technische niveau 2 vakopleiding aan het Technova College, bijvoorbeeld: 

Waarom de opleiding tot assistent mobiliteitsbranche volgen op Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

FACTS & FIGURES

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info