Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

assistent verkoop & retail

Zie jij jezelf al in een winkel staan? Om de klant goed van dienst te kunnen zijn moet er heel wat gebeuren in een winkel, voor en achter de schermen. Lijkt het jou wel wat om hier professioneel mee aan de slag te gaan? Kies dan voor de opleiding assistent retail & verkoop.

Assistent verkoop/retail

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding assistent verkoop & retail niveau 1 aan Dulon College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat deze opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

DE mbo-OPLEIDING TOT ASSISTENT VERKOOP & RETAIL IS IETS VOOR JOU ALS JE:

  • het leuk vindt om in een winkel aan de slag te gaan
  • representatief en vriendelijk bent
  • graag praktisch aan de slag gaat                    
  • voor anderen klaar wilt staan

OVER DE OPLEIDING TOT ASSISTENT VERKOOP & RETAIL

Jij ziet het wel zitten om je collega’s te helpen met uiteenlopende taken. Zo kun je een bijdragen leveren daar waar het nodig is. Of dat nu in de winkel is of in het magazijn.

Je assisteert bij de uitvoering van het werk in de winkel en het magazijn. Je houdt ervan om met klanten in contact te zijn en wilt je verkoopskills verbeteren. Daarnaast vind je het belangrijk dat de winkel er schoon en netjes uitziet.

Naast theorie- en praktijklessen loop je stage. Zo kun je alles wat je op school leert direct in de praktijk brengen. Jouw persoonlijk begeleider op de werkvloer biedt daarbij hulp en intensieve begeleiding. Zo leer je de fijne kneepjes van het vak verkoop & retail van een expert. 

BOL- en BBL-OPLEIDING

BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Tijdens je BOL-opleiding leer je door te doen, door middel van praktijkvakken en stages. Twijfel je welke leerweg het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op of mail je vraag naar steljevraag@duloncollege.nl.

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken, ga je in dienst bij een leerbedrijf. Vóór het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via steljevraag@duloncollege.nl.

JOUW CARRIÈRE NA JE OPLEIDING TOT ASSISTENT VERKOOP & RETAIL

Met jouw diploma van de opleiding assistent verkoop & retail niveau 1 op zak, kun je aan de slag bij verschillende soorten winkels. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt, kledingwinkel of drogisterij. Jouw vaardigheden als assistent verkoop & retail kun je zowel in de groothandel als in de detailhandel inzetten.

Je werkzaamheden bestaan uit het assisteren in het magazijn of in de winkel. Je helpt bij het in ontvangst nemen van goederen die binnenkomen en zorgt dat alles op de goede plek terecht komt. Ook draag je zorg voor de uitstraling van de winkel. Alles staat er netjes bij onder jouw toeziend oog. Je werkt vaak onder begeleiding van een ervaren collega, dus je staat er nooit alleen voor. 

DOORLEREN NA DE OPLEIDING ASSISTENT VERKOOP & RETAIL

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je opleiding assistent verkoop & retail niveau 1? Stroom dan door naar een niveau 2-opleiding, bijvoorbeeld: 

WAAROM DE OPLEIDING ASSISTENT VERKOOP & RETAIL VOLGEN OP DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

FACTS & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info