Opleidingen

Assistent verkoop & retail (BBL) - Ede

Aanmelden

Zie jij jezelf al in een winkel staan? Om de klant goed van dienst te kunnen zijn moet er heel wat gebeuren in een winkel, voor en achter de schermen. Wil jij je steentje hieraan bijdragen? Kies dan voor de opleiding assistent retail & verkoop.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding logistiek niveau 1 aan het Dulon College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat deze opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding tot assistent verkoop & retail is iets voor jou als je:

✓ het leuk vindt om in een winkel aan de slag te gaan

✓ representatief en vriendelijk bent

✓ graag praktisch aan de slag gaat                    

✓ voor anderen klaar wilt staan

Over de BBL-opleiding tot assistent verkoop & retail

Jij helpt je collega’s met uiteenlopende taken, voor en achter de schermen. Zo kun je je steentje bijdragen daar waar het nodig is. Of dat nu in de winkel is of in het magazijn.

Je assisteert bij de uitvoering van het werk in de winkel en het magazijn. Je houdt ervan om met klanten in contact te zijn en wilt je verkoopskills verbeteren. Daarnaast vind je het belangrijk dat de winkel er schoon en netjes uitziet.

Je volgt theorie- en praktijklessen en werkt daarnaast bij een leerbedrijf. Zo kun je alles wat je op school leert direct in de praktijk brengen. Jouw persoonlijk begeleider op de werkvloer biedt daarbij hulp en intensieve begeleiding. Zo leer je de fijne kneepjes van het vak verkoop & retail van een expert. 

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken, ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Vóór het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via steljevraag@duloncollege.nl.

Wil je niet in dienst bij een leerbedrijf? De opleiding assistent verkoop & retail wordt ook aangeboden in BOL (beroepsopleidende leerweg). Ook bij BOL leer je door te doen, alleen loop je dan stage.

Jouw carrière na je BBL-opleiding assistent verkoop & retail

Met jouw diploma van de opleiding assistent verkoop & retail niveau 1, kun je aan de slag bij verschillende soorten winkels. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt, kledingwinkel of drogisterij. Jouw vaardigheden als assistent verkoop & retail kun je zowel in de groothandel als in de detailhandel inzetten.

Je werkzaamheden bestaan uit het assisteren in het magazijn of in de winkel. Je helpt bij het in ontvangst nemen van goederen die binnenkomen en zorgt dat alles op de goede plek terecht komt. Ook draag je zorg voor de uitstraling van de winkel. Alles staat er netjes bij onder jouw toeziend oog. Je werkt vaak onder begeleiding van een ervaren collega, dus je staat er nooit alleen voor. 

Doorleren na de BBL-opleiding assistent mobiliteitsbranche

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je opleiding assistent verkoop & retail niveau 1? Stroom dan door naar een opleiding op niveau 2, bijvoorbeeld: 

Waarom de BBL-opleiding assistent verkoop & retail volgen op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden voor de BBL-opleiding assistent verkoop & retail niveau 1

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor de opleiding assistent verkoop & retail niveau 1 op het Dulon College. 

Aanmelden ->