opleiding Begeleider gehandicaptenzorg Ede

Begeleider gehandicaptenzorg (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent betrokken, sociaal, creatief en durft initiatief te nemen. Je kunt goed omgaan met onverwachte en lastige situaties en weet jouw grenzen aan te geven.

Opleiding start September 2019 zit vol. Wanneer je aanmeld dan meld je je aan voor de opleiding start December 2019.

DE OPLEIDING BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG

Jij leert zorg bieden en ondersteuning geven aan mensen van alle leeftijden met verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperkingen. Je ontwikkelt de kennis, vaardigheden en beroepshouding die nodig zijn om het beroep op professionele wijze uit te voeren. Methodisch begeleiden van cliënten komt aan bod, evenals persoonlijke verzorging.

Ook krijg je les in communiceren met deze bijzonder doelgroep. Daarnaast is er aandacht voor activiteiten als sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen. Je leert vraaggericht te werken. En daarbij efficiënt, milieubewust en ergonomisch verantwoord je taken uit te voeren.
Om dit alles goed te leren is het belangrijk dat je feedback- en reflectievaardigheden kunt toepassen. Je brengt een groot deel van de opleiding in de praktijk door. 

JOUW CARRIÈRE

Jij kunt aan de slag bij instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd in de gehandicaptenzorg.

Gezamenlijk basisjaar

Voor de opleidingen Begeleider Gehandicaptenzorg, Begeleider Specifieke Doelgroepen, Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen wordt het Basisdeel gezamenlijk aangeboden.

Instroommomenten opleiding Maatschappelijke Zorg (BBL)

Deze opleiding heeft diverse instroommomenten:

Maart/april 
(minimaal 20 studenten, maximaal 30 studenten)
Augustus / september 
(minimaal 20 studenten, maximaal 30 studenten)
December / Januari 
(minimaal 20 studenten, maximaal 30 studenten)

Bijsluiter